Concurs fotogràfic de l’Institut Confuci per a divulgar la gastronomia xinesa

  • Institut Confuci
  • 29 de març de 2021
 
Imatge d'un plat de la cuina xinesa.
Imatge d'un plat de la cuina xinesa.

L’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV), en col·laboració amb El Corte Inglés (ECI), organitza un concurs fotogràfic de cuina xinesa. Esta iniciativa, cultural i gastronòmica, vol donar a conèixer al gran públic la varietat de la cuina i la facilitat per a la seua elaboració.

La gastronomia xinesa, una de les més refinades i antigues, està present arreu del món tot i que els seus mètodes d'elaboració segueixin sent, en molts casos, desconeguts. Amb este concurs, l’ICUV i ECI volen posar en valor l'aportació culinària xinesa a la cultura, la societat i l'economia.

El concurs consisteix en l'enviament, per correu electrònic, d'un màxim de fins a 3 fotografies del resultat final de l'elaboració de la recepta de l'arròs fregit tres delícies, que té publicada l’ICUV al seu canal de YouTube (ConfucioValencia), mitjançant un audiovisual. En el vídeo, el cuiner xinés col·laborador de l'ICUV, Adan Liu, explica amb detall el procediment per a l'elaboració del famós plat. Es podran enviar fotografies a l'adreça de correu instituto.confucio@uv.es des del 26 de març fins al pròxim 23 d'abril.

En les bases del concurs, que també estan publicades en xarxes socials i en la plataforma web de l'ICUV, es detallen els aspectes del certamen. Els premis per als que guanyen són dos targetes regal de ECI valorades en 100 € i 75 € respectivament.

Per al director de l'ICUV, Vicente Andreu, "la gastronomia és una part fonamental de la idiosincràsia dels pobles i, a través dels seus plats, podem descobrir quins són els elements que uneixen a la taula a les cultures valenciana i xinesa". El jurat del concurs estarà integrat per representants de les dos institucions, així com d'especialistes en turisme, fotografia i gastronomia. Les imatges rebudes formaran part de l'arxiu audiovisual de l'ICUV i, més endavant, serviran per a realitzar una exposició pública.

El ICUV va començar les seves activitats el 2007, té la consideració d’Institut Confuci Model, per part de la seu central xinesa, ha rebut diversos premis i mencions, entre els quals cal destacar el 2017 la Distinció al Mèrit Cultural 9 d'Octubre de la Generalitat i el de ser un dels 20 millors Instituts Confuci d'eixe any, d'entre els 550 que hi ha arreu del món actualment. A l'octubre de 2020 va rebre la medalla col·lectiva de la Policia Local de València, juntament amb les associacions d'empresaris i comerciants xinesos, per la seva "desinteressada actuació durant l'estat d'alarma i davant la manca de material sanitari i EPI com a conseqüència de la pandèmia soferta en ocasió de la COVID 19". Així mateix l’ICUV edita, des de la seva creació el juliol de 2010, la revista cultural bilingüe espanyol-xinés Institut Confuci l'àmbit de difusió de la qual és l'espai iberoamericà.

Arxivat en: Institut Confuci