Conferència sobre els pactes mundials sobre migrants i refugiats, a càrrec de Fabio Baggio

  • Gabinet de Premsa
  • 16 de novembre de 2018
 
Fabio Baggio.
Fabio Baggio.

Fabio Baggio, sotssecretari del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, secció Migrants i Refugiats, del Vaticà, ofereix aquest dilluns (19 de novembre) una conferència al saló d'actes de la Facultat de Psicologia. Baggio parlarà sobre ‘els pactes mundials sobre migrants i refugiats: desafiaments i oportunitats’. L’acte començarà a les 11 hores.

Carles Padilla, vicerector d’Internacionalització i Cooperació, i María Dolores Sancerní, degana de la Facultat de Psicologia, inauguraran el curs acadèmic del Màster Universitari en Migracions, i presentaran, al costat de Edelia Villarroya, directora del màster, la conferència inaugural.

Els Pactes Mundials, un sobre migrants i un altre sobre refugiats, que Nacions Unides han decidit adoptar a la fi de 2018, representen una oportunitat de col·laboració multilateral en la gestió del fenomen migratori contemporani en les seues diferents formes.

Resultats d’un llarg debat internacional i d’un complicat procés de consultes i negociacions per part dels estats, els dos pactes ofereixen una sèrie d'oportunitats per a avançar cap a un governança compartida i eficaç de les migracions en un món cada dia més interconnectat. D'una lectura atenta dels esborranys finals i de la conjuntura que acompanya l'adopció dels pactes es poden destacar uns desafiaments que mereixen una especial consideració.