Les conferències del programa Unisocietat continuen durant el mes de novembre en les onze seus

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 15 de novembre de 2017
 
El professor Federico Pallardó va oferir una ponència a Bétera el 18 d’octubre de 2017.
El professor Federico Pallardó va oferir una ponència a Bétera el 18 d’octubre.

La reforma de la Constitució, la seguretat dels productes cosmètics, la intel·ligència emocional o el patrimoni cultural, entre altres temes, són tractats en les conferències del mes de novembre del programa Unisocietat, que tindran lloc a Cullera, Benetússer, Paterna, Quart de Poblet, l’Eliana, Gandia, Requena, Alzira, Bétera, Massamagrell i Ontinyent.

Aquest programa de ponències, organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i finançat per Caixa Popular (en nou seus), Caixa Ontinyent (a la Vall d'Albaida) i Banc Santander (a Gandia), en col·laboració amb els ajuntaments implicats en el programa, se celebra mensualment des d’octubre a febrer en aquestes seus d’Unisocietat.

Les conferències són gratuïtes per a tota la ciutadania del municipi i el seu entorn, i no són exclusives per als alumnes d’Unisocietat, sinó accessibles a tota la societat local, per la qual cosa els veïns que encara no formen part d’Unisocietat poden constatar la importància de continuar formant-se al llarg de la seua vida i enriquir-se amb les aportacions i anàlisis que es duen a terme des de la Universitat de València en temes de gran actualitat i d’interés general.

Es tracta d’un cicle multidisciplinari impartit per docents i investigadors de la Universitat de València. La institució acadèmica compta amb 19 centres, 92 departaments, 54 títols de grau, 116 títols de màster... Una àmplia varietat de branques de coneixements i àrees científiques que doten aquest cicle de conferències, i el programa Unisocietat en general, d’un caràcter pluridisciplinari que es reflecteix amb la participació de 250 docents.

Les onze conferències de novembre

La qualitat, seguretat i eficàcia dels productes cosmètics és la temàtica que analitzà el professor Alberto Chisvert (Departament de Química Analítica) el passat 8 de novembre al Saló d’Actes de l’Ajuntament de Benetússer (Horta Sud).

El mateix dia, al Castell de Bétera, Ángel Latorre (Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació) abordà la intel·ligència emocional i explicà què podem fer per a millorar-la.

Selecció sexual: amor o interés en l’elecció de parella? era el títol de la conferència que va oferir el professor Emilio Barba (Departament de Microbiologia i Ecologia), també el 8 de novembre, al Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de l’Eliana (Camp de Túria).

El 14 de novembre la conferència de Virginia Pardo (Departament de Dret Administratiu i Dret Procesal), titulada Justícia i Confiança: el cas dels tribunals populars, va tindre lloc a la Casa de la Cultura d’Alzira, capçalera comarcal de la Ribera Alta. Els interessats en aquesta temàtica han tingut dues noves oportunitats d’assistir a aquesta conferència: el 15 de novembre al Centre Internacional de Gandia (la Safor) i el 23 de novembre a Paterna (Horta Nord).

El 16 de novembre el programa de conferències d’Unisocietat arribà a dues seus més: Massamagrell i Ontinyent. El professor Francisco Higón (Departament d’Economia Aplicada) parlà sobre la història, la cultura i l’economia del vi al Centre Cultural de Massamagrell. Per la seua banda, Carlos Flores (Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració) va impartir la ponència La reforma de la Constitució: què?, com?, quan?... i a quin preu? al Centre Cultural de Caixa Ontinyent, situat a la capital de la Vall d’Albaida.

Cullera (Ribera Baixa) rebé el dia 20 de novembre la professora Ana María Botella (Departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal), qui compartí amb els assistents els seus estudis sobre la música de Moros i Cristians com a patrimoni cultural valencià.

El 23 de novembre María Luz Mandingorra (Departament d’Història Medieval i Ciències i Tècniques Historiogràfiques) oferí la ponència Patrimoni bibliogràfic i documental: un repte a l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena, capital comarcal de la Plana de Requena-Utiel.

El professor Antonio Doménech (Departament de Química) abordarà l’Autenticació i datació d’obres dart el 29 de novembre a la Casa de la Cultura de Quart de Poblet (Horta Sud).

Abordatge de la fragilitat: un repte necessari és el títol de la conferència que impartirà Julio Fernández (Departament d’Infermeria) al Castell de Bétera el mateix 29 de novembre, segona conferència mensual en la nova seu d’Unisocietat.

Més informació: