Les conferències d’Unisocietat del mes de juny aborden el cinema, el llenguatge igualitari o l’òpera, entre altres temàtiques

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 4 de juny de 2018
 
Imagen de la noticia

La societat valenciana pot accedir, de manera gratuïta i pròxima al seu lloc de residència, a temàtiques d’allò més diverses tractades pel prestigiós professorat de la Universitat de València. Durant el mes de juny s’impartiran ponències a les seus d’Unisocietat a Alzira, Massamagrell, Bétera, Ontinyent, Requena, Benetússer, Quart de Poblet, l’Eliana, Cullera i, com a novetat, Riba-roja de Túria.

El cicle de conferències d’Unisocietat, organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb la col·laboració dels ajuntaments participants i el patrocini de Caixa Popular (en deu seus), de Caixa Ontinyent (a la seu d’Ontinyent) i del Banc Santander (a la de Gandia), s’acomiada aquest mes fins al pròxim curs acadèmic del cicle, que començarà a la tardor.

Aquestes xarrades pluridisciplinàries són una forma de transferir coneixement a la societat, de complementar la formació de l’estudiantat d’Unisocietat i d’animar tots els majors de 30 anys a sumar-se a aquest programa universitari que compta en el present curs 2017-2018 amb més de mil cinc-cents estudiants repartits entre les seues dotze seus.

Deu conferències al territori durant el mes de juny

Els cinèfils podran gaudir de la conferència Viure i pensar amb el cinema, a càrrec del professor Jesús Alcolea (Filosofia), i tindran dues oportunitats per a fer-ho: el dimecres 6 de juny, a l’Ajuntament de Benetússer (Horta Sud) i una setmana després, el dia 13, a la Casa de la Cultura de Quart de Poblet (Horta Sud).

El 7 de juny, les conferències d’Unisocietat arriben per primera vegada a Riba-roja de Túria (Camp de Túria), que se suma enguany al programa formatiu universitari. El professor Federico Pallardó (Fisiologia) impartirà la conferència Els aliments influeixen en els nostres gens. Consells dalimentació i hàbits de vida saludables al Centre Social de Riba-roja.

El dimarts 12 de juny serà el torn de la ponència Tots hauríem de ser feministes: estratègies per a un ús inclusiu i igualitari del llenguatge, a càrrec de la professora Gora Zaragoza (Filologia Anglesa i Alemanya) a la Casa de la Cultura d’Alzira (Ribera Alta).

El Centre de Formació de Persones Adultes de l’Eliana (Camp de Túria) acollirà el 13 de juny la ponència El meu nom és gladiador. El món de la gladiatura en el cinema, que oferirà el professor Antonio C. Ledo (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga).

També eñ dimecres 13 la professora Pura Peris (Dret Financer i Història del Dret) explicarà al Castell de Bétera (Camp de Túria) Tot el que volies saber sobre els impostos i mai et vas atrevir a preguntar.

La saviesa del cor és el títol de la ponència que tractarà Sonia Martínez (Psicobiología) al Centre Cultural de Massamagrell (Horta Nord) el 14 de juny.

El mateix dijous 14, al Centre Cultural de Caixa Ontinyent (Vall d’Albaida), la professora Ana María Botella (Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal) convidarà els assistents a participar en un Viatge a través del món de lòpera.

També sobre música se centrarà la ponència del dia 19 de juny a Cullera (Ribera Baixa), en aquesta ocasió a càrrec del professor Rafael Fernández (Departament de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal), que exposarà Lòpera com a gènere musical: origen i evolució.

El 21 de juny tindrà lloc a Requena (Plana de Requena-Utiel) l’última conferència del mes de juny, en la qual Enrique Lanuza (Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia) oferirà la seua visió sobre Sexe, drogues i neurones, a l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves.