Un congrés analitza la construcció d'Europa a través de la cooperació judicial en protecció de víctimes de violència de gènere

  • Gabinet de Premsa
  • 27 de febrer de 2019
 
Imatge d'arxiu del Jardí Botànic. foto: Miguel Lorenzo.
Imatge d'arxiu del Jardí Botànic. foto: Miguel Lorenzo.

Els dies 28 de febrer i 1 de març se celebra a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic el congrés titulat a ‘La construcció d'Europa a través de la cooperació judicial en matèria de protecció de víctimes de violència de gènere’. La iniciativa s’emmarca en el conveni entre la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques i la Universitat de València.

Hi participa el Consell General del Poder Judicial, a través de la seua Escola de Formació Judicial, així com la Universitat Rovira i Virgili, i el Ministeri de Ciència. S’hi debatrà sobre l’instrument de cooperació judicial relatiu a l’ordre europea de protecció de víctimes de violència de gènere, i hi haurà representants tant de les institucions europees com de jutjats espanyols i anglesos.

Aquest instrument de cooperació judicial representa un gran avanç per a la protecció de les dones víctimes de violència de gènere, atès que els permet compatibilitzar el seu dret a la seguretat personal amb la seua llibertat deambulatòria dins de l'espai europeu. Aquesta iniciativa formativa per a jutges, magistrats i altres operadors de l'àmbit de justícia representa una transferència de coneixement des de la Universitat de València a l'àmbit de la justícia i estreny la col·laboració institucional i interuniversitària en un àmbit de coneixement nou i transnacional.