Un congrés analitza l’explotació de Big Data per als Serveis Públics

  • Facultat de Dret
  • 1 de març de 2021
 
Detall del cartell del congrés.
Detall del cartell del congrés.

El grup d’investigació de la Càtedra de Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Facultat de Dret ha organitzat el Congrés ‘Regulació i Explotació de Big Data per als Serveis Públics’, que es desenvolupa els dies 2, 9 i 16 de març.

El propòsit d’aquest encontre és posar en valor com les Administracions Públiques i la Intel·ligència Artificial (IA) poden explotar conjuntament les dades amb les que compten per millorar Serveis Públics com ara la sanitat, l’educació, el medi ambient, la vivenda …

És per això que al llarg d’aquestes tres jornades intervindran rellevants acadèmics vinculats al Dret Administratiu, com també responsables d’algunes de les Administracions Públiques capdavanteres en aplicar la IA en alguna àrea pública; com ara és el cas valencià en matèria d’educació, o el basc en sanitat.

Les tres jornades estan organitzades al voltant de tres blocs temàtics i sis taules redones que es desenvoluparen en horari de 17 a 20 hores. Aquest són:

  • Dimarts 2 de març: Millores regulacions i estratègies per a l’explotació pública de dades.
  • Dimarts 9 de març: L’explotació de dades per a la inspecció i control de l’execució de polítiques publiques. Intel·ligència Artificial, polítiques urbanes i sostenibilitat.
  • Dimarts 16 de març: Explotació de dades per a la inclusió, educació, salut i vivenda.

La Càtedra d'Economia Col·laborativa i Transformació Digital té com a propòsit analitzar el conjunt d'actors, institucions i pràctiques econòmiques i socials generades entorn al fenomen de l'economia col·laborativa i de les plataformes digitals des d'una perspectiva multidisciplinària de les ciències socials (conjuminant l'enfocament jurídic que ofereixen el Dret Constitucional, Administratiu, Laboral i Fiscal, amb l'enfocament econòmic i sociològic).

El congrés està dirigit per Lorenzo Cotino, catedràtic de Dret Constitucional; Andrés Boix, professor de Dret Administratiu; i Adrián Todolí, professor, contractat doctor de Dret del Treball i de la Seguretat Social, tots ells de la Universitat de València.

Descarregar programa

Inscripcions ací

Enllaç a les sessions online

Arxivat en: Facultat de Dret