Un congrés analitza l’ordre militar valenciana de Montesa, en el 700 aniversari de la seua creació

  • Gabinet de Premsa
  • 24 d’octubre de 2017
 
Ester Alba, Antonio Ariño, Enric Guinot.
Ester Alba, Antonio Ariño, Enric Guinot.

Del 24 al 27 d'octubre del 2017, la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València ha organitzat un congrés internacional sobre la història i el patrimoni de l’Ordre de Santa Maria de Montesa i Sant Jordi d’Alfama. La iniciativa coincideix amb el 700 aniversari de la que va ser l’única ordre militar valenciana.

La sessió inaugural s'ha celebrat aquest dimarts a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, amb les intervencions d’Antonio Ariño, vicerector de Cultura de la Universitat de València; Ester Alba, degana de la Facultat de Geografia i Història; i Enric Guinot, en nom del comitè organitzador.

El comitè científic està compost per Enric Guinot, de l’àrea d’Història Medieval; Juan Francisco Pardo, d’Història Moderna; Yolanda Gil i Ester Alba, d’Història de l’Art (tots ells de la Universitat de València); així com Fernando Andrés Robres, de la Universitat Autònoma de Madrid; i Josep Cerdà Ballester, de la Diputació.

Col·laboren a més de la facultat i l’Ajuntament de Montesa, els projectes de recerca ‘Noves perspectives d’història social comparada entre el centre i la perifèria mediterrània de la Monarquia Hispànica en l’Edat Moderna’ i ‘Creixement econòmic i desigualtat social en l’Europa Mediterrània (XIII-XV)’, finançats tots dos pel Ministeri d’Economia i Competitivitat.

Més informació: