Un congrés analitza els reptes que València ha d’abordar per a consolidar-se com a ciutat sostenible

  • Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat
  • 15 de novembre de 2017
 
Un congrés analitza els reptes que València ha d'abordar per consolidar-se com a ciutat sostenible

La Facultat d’Economia va acollir el passat dimarts 14 de novembre el I Congrés 'València i la seua economia: un model sostenible és possible'. Aquesta trobada va comptar amb la participació d’experts de la Universitat de València que van tractar els principis bàsics del desenvolupament de la ciutat a través de tres taules paral·leles (innovació, xarxes i recursos territorials).

L’acte inaugural va tindre lloc al vestíbul de la Facultat d’Economia, a les 9 hores, i va comptar amb la participació de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez; el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; el degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor; i la directora de l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat de València, Amparo Cervera.

La trobada també comptà amb la participació d’una vintena de professors i especialistes en diverses àrees de la Universitat de València, que van presentar les seues propostes de diagnòstic i necessitats d’investigacions futures sobre els processos d’innovació empresarial, l’economia social, la formació del capital humà, el comerç, les xarxes de gènere per a la transformació del model productiu, etc.

El congrés, que estava organitzat per la Facultat d’Economia i el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, va tindre el seu germen en la jornada Claus de leconomia de València: cap a una ciutat mediterrània sostenible, que es va celebrar fa un any i va servir per a centrar els aspectes clau del desenvolupament econòmic de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana.

La catedràtica de Comercialització i Investigació de Mercat, Amparo Cervera, va explicar que l’objectiu general de la sostenibilitat en una ciutat com València és fomentar “una organització territorial que facilite una major eficiència energètica, un augment de la mobilitat i l’accessibilitat entre les persones i la distribució de béns i serveis, tot augmentant l’accessibilitat i connectivitat humana i la cohesió social”. En definitiva, “possibilitar una millor qualitat de vida per al conjunt de la població”, va apuntar l'organitzadora del congrés.

El vicerector Jorge Hermosilla va destacar el compromís de la Universitat de València amb el seu entorn econòmic, social i territorial i va assenyalar que a través d’aquest congrés la institució acadèmica pretenia afavorir “un procés de definició del model econòmic i territorial de la ciutat de València, que permetera a l’Ajuntament de València fixar i enfocar els problemes i les potencialitats, definir i dimensionar el conjunt de factors crítics, i dissenyar un conjunt coherent de línies d’acció, en coordinació amb les capacitats territorials”.

Més informació: