El X Congrés d’Estudiants de Farmàcia s’inaugura de manera virtual

  • Gabinet de la Rectora
  • 29 d’abril de 2020
 

Degut a la pandèmia mundial pel coronavirus i el confinament de la població per a frenar la seua expansió, l’Associació Valenciana d'Estudiants de Farmàcia (AVESFA) i la Facultat de Farmàcia han organitzat en línia el X Nacional i el VIII Internacional Congrés d’Estudiants de Farmàcia.

La inauguració del X Nacional i el VIII Internacional Congrés d’Estudiants de Farmàcia va tindre lloc el dimarts 28 i va comptar amb les paraules de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el degà de la Facultat de Farmàcia, Juan Carlos Moltó; i de la directora del present congrés, Virginia Yeves.

La rectora Mª Vicenta Mestre, qui va agrair als estudiants i estudiantes la invitació i la possibilitat de poder intervenir, va felicitar-los per aquesta iniciativa i l’esforç realitzat especialment en aquesta complexa i difícil situació, afirmant que ‘segur que aquest congrés és un èxit i obteniu els resultats esperats d’acord amb el vostre treball i estudi’.

El degà Juan Carlos Moltó no va oblidar les dificultats actuals per a poder celebrar el congrés però va voler animar al comitè organitzador destacant que ‘adquireixen així una experiència de molt valor’. ‘Els diferents professionals que participen venen de diversos camps del món de la Farmàcia, aportant una visió plural molt enriquidora’, va puntualitzar Molto.

‘Vegent la dificultat de la situació actual, no volíem renunciar al congrés i pensarem que la millor manera era fer-ho on line’, va apuntar la directora Virginia Yeves. Yeves també va destacar que ‘tot esforç té la seua recompensa i al final, en un futur, estarem molt orgullosos tant de haver superat aquesta pandèmia com d’haver pogut celebrar aquest congrés malgrat les dificultats sobrevingudes’.

El X Congrés d’Estudiants de Farmàcia està organitzat per AVESFA i la Facultat de Farmàcia i es celebra els dies 28, 29 i 30 d’abril de 17:00 a 20:00 hores. Es calcula que participen al voltant de 150/200 alumnes, en la seua gran majoria procedents de la Facultat de Farmàcia de la Universitat. A través de diverses ponències i tallers, l’objectiu de l’actual congrés es mostrar als estudiants totes les eixides professionals que te el grau de Farmàcia, la importància del treballa en grup i el paper del farmacèutic en els equips multidisciplinaris. Així, als tallers s’analitzaran noves àrees com la bioinformàtica i la seua relació amb el món farmacèutic, la genotipia i la divulgació científica o la nutricracia.