Congrés internacional de paleontologia online des de la Universitat de València

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de desembre de 2018
 
Palontologia
Palontologia

Estudiantat i professorat de la Universitat ha organitzat l'1st Palaeontological Virtual Congress (1st PVC), el primer congrés científic de paleontologia realitzat enterament de forma virtual. Durant els 15 dies de durada del congrés les persones participants tenen l'oportunitat de compartir les seues investigacions i d'estar en contacte amb investigadores i investigadors en paleontologia de tot el món. La trobada acaba aquest dissabte 15 de desembre.

Fins a hui, més de 350 especialistes de 35 nacionalitats diferents i procedents de cinc continents han pres part en aquesta iniciativa que culminarà amb la publicació d'un llibre de resums que inclou un total de 160 contribucions científiques. El congrés compta, a més, amb el suport d'un ampli comité científic format per 150 especialistes en diferents camps de la paleontologia i procedents de diverses nacionalitats.

Aquest projecte, pioner en l'àrea de paleontologia, ha sigut concebut i organitzat per un equip format per investigadores i investigadors, estudiantat de doctorat i estudiantat de màster procedents de diverses institucions, entre les quals es troben la Universitat de València, el Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, el Museu Paleontològic d'Alpont, el Museu Valencià d’Història Natural i la UNED. La pròpia Universitat de València va posar a disposició les infraestructures i el suport informàtic per a allotjar el congrés.

L'objectiu principal de l'1st Palaeontological Virtual Congress és oferir una plataforma amb abast internacional per a la difusió dels resultats de les seues investigacions paleontològiques a grups d'investigació amb recursos limitats. Per açò, des de l'organització s'apunta que aquesta iniciativa, a més, pretén abordar un problema que existix amb els congressos tradicionals, l'existència d'un biaix de participació que afavorix a investigadors de països rics amb bon finançament de la ciència, en detriment d'aquells procedents de països en vies de desenvolupament. Des de l’organització s’indica que prova d'això és l'alt grau de participació provinent de països de Sud-amèrica, Àfrica, Orient Mitjà i Europa de l'Est. A més per a remarcar el caràcter solidari d'aquest congrés, tots els guanys del merchandasing es donaran a l'ONG Metge Sense Fronteres.