El Consell Social informa favorablement el Conveni Col·lectiu del Personal Laboral de les Universitats Públiques Valencianes

  • Gabinet de la Rectora
  • 28 de juny de 2019
 
Rectorat

El Consell Social de la Universitat de València, reunit el passat dia 26 de juny de vesprada a l’edifici del Rectorat de la institució va debatre en el seu punt novè de l’ordre del dia l’informe del conveni col·lectiu del personal laboral que va ser preacordat per organitzacions sindicals, universitats públiques valencianes i la Generalitat el dia 24 d’abril de 2019.

Les universitats públiques de la Comunitat Valenciana i les organitzacions sindicals, amb el paper de mediació de la Generalitat Valenciana, negociaren  un conveni col·lectiu que permetrà cobrir el buit legal que existia en el desenvolupament de les modalitats de contractació de personal universitari de caràcter específic que es crearen en la Llei Orgànica d’Universitats (LOU) i la Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació.

Aquest conveni va ser preacordat el passat dia 24 d’abril de 2019 per les organitzacions sindicals Comissions Obreres (CCOO), Unió General de Treballadors (UGT), Central Sindical Independiente y de Funcionarios (CSIF) i el Sindicato de Empleados Públicos (SEP), i totes les universitats públiques valencianes, així com per part de la Generalitat Valenciana.

La Generalitat va assumir el compromís de donar el suport financer precís per a la implementació progressiva de les millores salarials que se’n deriven d’aquest conveni.

En eixe sentit, les Corts Valencianes, en aprovar la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l’any 2019 ha establert una línia pressupostària per atendre els compromisos econòmics d’aquesta anualitat, derivat de la signatura del conveni.

Les millores retributives contemplades suposa un increment salarial del 35% del professorat associat, 23% per al professorat ajudant, 13% per al professorat ajudant doctor, 3% per al professorat contractat doctor i col·laborador.

En aquest conveni, a més dels increments retributius, s’incorporarà un conjunt de millores en termes de contractació, promoció i renovació del professorat, així com de les condicions laborals del personal afectat.

La Rectora i la Presidenta del Consell Social varen destacar la conveniència de la signatura del conveni i mostraren la seua satisfacció pels beneficis que comportarà per al personal laboral de la Universitat de València. En total es veuran beneficiades al voltant de 3.200 persones.

Després del seu preacord assolit per la Generalitat Valenciana, els sindicats CCOO, UGT, CSIF i SEP i les universitats UPV, UMH, UJI, UA i UV, un cop finalitzat tràmits com aquest, es procedirà a la signatura d’aquest conveni col·lectiu.

Arxivat en: Institucional