La Conselleria de Sanitat premia una investigació de Polibenestar sobre l’impacte psicosocial de la infertilitat

  • Unitat de Suport als Instituts Tarongers
  • 14 de febrer de 2020
 
Jordi Garcés i Estrella Durá
Jordi Garcés i Estrella Durá

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha concedit el Premi de Reconeixement Institucional a la Investigació Sanitària amb Perspectiva de Gènere a l’Institut d’Investigació de Polítiques de Benestar Social de la Universitat de València (Polibenestar) pel seu projecte d’investigació “Gènere i Infertilitat: Variables associades a l’impacte psicosocial de la infertilitat en homes i dones de parelles heterosexuals”.

El projecte està dirigit pels professors Estrella Durá i Jordi Garcés. En ell participen les investigadores de Polibenestar Lidia Bueno, Solen Almeida i Esther Grau; la professora Amparo Bonilla del Institut Universitari d’Estudis de la Dóna de la Universitat de València; així com els professionals de la Unitat de Reproducció Assistida de l’hospital La Fe de València José María Rubio, Mónica Romeu, Jessica Subirá i Roser Taronger.

L’estudi avalua, combinant metodologies quantitatives i qualitatives, l’impacte diferencial de la infertilitat en la qualitat de vida i ajust emocional d’homes i dones de parelles heterosexuals que presenten problemes d’infertilitat i recorren a tècniques de reproducció assistida. L’estudi permet identificar diferents característiques de gènere (conformitat amb els rols de gènere, importància de la criança, pressió social) com a moduladors de la qualitat de vida i l’impacte de la infertilitat i les tècniques de reproducció assistida en tots dos membres de la parella. Segons el professor Jordi Garces, director de Polibenestar, “aquest premi suposa posar en valor la perspectiva de gènere transversal que Polibenestar implementa en tots els seus estudis i investigacions d’excel·lència europees”.

Polibenestar és un institut públic de la Universitat de València, especialitzat en investigació, innovació i tecnologia social, assessorament tècnic i formació en el camp de les polítiques socials, que té com a objectiu millorar el benestar i la qualitat de vida de la societat.

Més informació: