Oberta la inscripció al concurs de còmics sobre Fisiologia per a fomentar la divulgació científica en l’estudiantat

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 17 de maig de 2021
 

Carlos Romá, professor de Fisiologia de la Universitat de València, Silvia M Arribas (Universitat Autònoma de Madrid) i Beatriz Gal Iglesias (Universitat Europea de Madrid) han creat FisioCómic 2021, el primer certamen espanyol de còmics de Fisiologia, un concurs que posarà a prova les habilitats artístiques i de comunicació científica d’estudiantat de grau en Ciències de la Salut de qualsevol universitat de l’estat.

En el concurs –en el qual col·labora la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València (UCC+i UV)– podrà participar estudiantat de grau en Ciències de la Salut de qualsevol curs i universitat espanyola, formant equips d’entre 2 i 5 persones. Per participar, s’haurà de dissenyar un còmic d’entre 3 i 9 vinyetes sobre un procés fisiològic, que es presentarà acompanyat d’un resum a través del professor o professora de l’àrea de Fisiologia de la universitat de cada equip.

La Fisiologia és una matèria troncal en els graus de Ciències de la Salut de les universitats espanyoles. En el cas concret de la Universitat de València, compta amb un departament propi, adscrit a la Facultat de Medicina i Odontologia, i que es troba tant al campus de Blasco Ibáñez com al de Burjassot-Paterna, en aquest últim cas, en l’edifici de la Facultat de Farmàcia.

El termini d’inscripció al certamen és del 15 de maig a l’1 de juny de 2021 i el termini de recepció de còmics, entre el 15 i el 30 de juny de 2021. Els 10 millors còmics seran seleccionats per un jurat format per fisiòlogues i fisiòlegs de totes les universitats participants. Aquests 10 treballs finalistes seran valorats per un jurat format per professionals del còmic, el disseny i la comunicació científica.

Hi haurà premis en metàl·lic per als tres còmics més ben valorats, així com còmics de medicina gràfica per als 10 finalistes. A més, tots els còmics enviats es publicaran en un llibre. En l’activitat hi col·laboren, a més de la UCC+i UV, la Societat Espanyola de Ciències Fisiològiques (SECF), la Societat Espanyola d’Educació Mèdica (SEDEM), la Unitat de Cultura Científica de la UAM, la Càtedra d’Estudis del Còmic de la Universitat de València-Fundació SM i les Editorials Norma, Astiberri i SaludArte.

 

Bases del concurs en aquest enllaç.