Curs d’actualització en violència de gènere, dirigit al personal de seguretat que presta serveis en les universitats públiques valencianes

 
La vicerectora Elena Martínez, en el moment de la inauguració. Foto: Miguel Lorenzo
La vicerectora Elena Martínez, en el moment de la inauguració. Foto: Miguel Lorenzo

La Universitat de València ha organitzat per als dies 23, 24 i 25 de gener a la Facultat de Dret un curs d’actualització en matèria de violència de gènere, dirigit al personal de seguretat que presta serveis en les universitats públiques valencianes. L’activitat s’emmarca en la col·laboració entre el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques per a la formació i investigació en matèria de violència de gènere 2018.

El curs és impartit per les especialistes de la UFAM de la Brigada provincial de Policia Judicial de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, la qual ha establit les matèries i contingut del mateix en relació al sector al qual va dirigit.

Amb una població universitària total aproximada de 100.000 persones entre la UV i la UPV, la gestió diària dels riscos derivats de les activitats desenvolupades es converteix en un repte per als departaments de Seguretat responsables, incloent-se en el catàleg d'aquests riscos els derivats de la violència masclista, requerint-se per al seu tractament un enfocament molt especialitzat que requereix d’una formació específica del personal de seguretat privada assignat i uns protocols de coordinació i col·laboració que impliquen a tots els actors amb responsabilitats en la matèria. A fi de garantir que la seguretat d'aquestes víctimes es realitze amb la major professionalitat i comprensió cap a elles dins de les instal·lacions universitàries, per part del Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat s'està treballant a tots els nivells, concretant-se tant en la formació del personal, com en la col·laboració amb les oficines d'ajuda a les víctimes del delicte.

Més informació clicant ací.

Arxivat en: Facultat de Dret
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies