Danses del món, activitats de relaxació i una taula redona per a celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física

  • 5 d’abril de 2017
 
6 D'Abril día mundial de l'activitat fisica 2017

La Universitat de València, a través del Servei d’Educació Física i Esports (SEF), se suma a la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física dijous que ve, 6 d’abril. Una iniciativa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a commemorar els beneficis que reporta l’esport. Danses del món, tai-txi, aikido, ioga i una taula redona conformen el programa d’activitats que arrancarà a les 9:30 hores al Pavelló de Blasco Ibáñez.

L’organització del Dia Mundial de l’Activitat Física està coordinada mitjançant conveni entre la Fundació Trinidad Alfonso i les set universitats valencianes, sota la marca UniEsport. “Volem posar l’accent en la importància de la pràctica esportiva per a la salut i per això des de la Universitat de València ens vam sumar a la iniciativa de l’OMS a través de l’oferta d’activitats obertes i de caràcter inclusiu, per a tot el públic, membres de la comunitat universitària i ciutadania en general”, explica el director del SEF, José Campos.

El programa d’activitats, titulat ‘Posa’t en moviment’, començarà amb exercici físic suau al Pavelló Cobert de Blasco Ibáñez: ioga (9:30 hores), aikido (11 hores) i tai-txi (12 hores). La programació vespertina, de 16 a 18 hores, es dedicarà a danses del món: bollywood, dansa oriental, dansa africana i ‘bachata’, i es tancarà amb una batucada.

A continuació (18:30 hores), el Saló de Graus de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (FCAFE) acollirà una taula redona d’experts que, moderada per José Campos, debatrà sobre l’esport com a eina d’inclusió i de promoció d’estils de vida saludable. Participaran José María Nácher, professor titular d’Economia Aplicada de la Universitat de València, que parlarà sobre esport de base i inclusió social metropolitana a partir del cas pràctic del Club d’Handbol de Misalta; Álex Salvador, director de Màrqueting de Cárnicas Serrano, que abordarà la integració a través de la carrera; Alejandro Martínez, responsable del programa ‘Setmana Saludable’ de la FCAFE, amb la ponència ‘Activitat física, salut i justícia social’; i Héctor Cabrera, atleta paralímpic que va participar a Rio 2016, que desenvoluparà la conferència ‘L’esport de competició com a una via de perfeccionament personal’.

La jornada podrà seguir-se en les xarxes socials del SEF (Twitter: @sefuv i www.facebook.com/sefuv).