A debat, la gestació subrogada

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 1 de febrer de 2019
 
Debat

Del 4 al 7 de febrer de 2019 es desenvolupa la fase local de la Lliga de Debat Universitària, una iniciativa de la Xarxa Vives d’Universitats que, a la Universitat de València, coordina el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi).

Enguany participen 37 estudiants de la Universitat València organitzats en vuit equips que debaten sobre la legalització de la gestació subrogada.  L’alumnat inscrit en la lliga pertany als graus de Dret, Sociologia, Ciències Polítiques, Òptica i Optometria, Periodisme, Filosofia, Turisme, Física, Traducció, Enginyeria Electrònica de telecomunicacions, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Biotecnologia, Criminologia, Relacions Laborals i Recursos Humans, Finances i Comptabilitat, Estudis Hispànics, Mestre/a en educació Primària, Història, Psicologia, i als dobles graus de Dret i Criminologia, d’ADE i Dret i de Sociologia i Ciències polítiques. Aquesta diversitat de l’alumnat i la incorporació d’estudiants dels graus de ciències i d’enginyeria a una competició dialèctica és la novetat més remarcable en el segon any de celebració de la fase local de la Lliga de Debat Universitària a la Universitat de València

Al llarg de 4 dies, els participants en la fase local, que han realitzat prèviament el curs Parlem en públic, com exposem els nostres arguments, posen en pràctica recursos d’argumentació, d’oratòria, i de  treball col·laboratiu per defensar la seua postura.

La competició, que és oberta al públic, té lloc en les aules seminari de Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, de 16 a 20 hores.

Per determinar l’equip guanyador de cadascun dels debats de la fase local, el Sedi compta amb un equip de jutges format per professorat de la Universitat de València que enguany està integrat per Raquel Vanyó, Carme Gregori, Empar Aguado, Ma. Josep Marín, José Antonio García, Luisa Moltó, Rosa Redolat, Ferran Grau i Nel·lo Pellisser.

De la fase local eixirà l’equip que representarà a la Universitat de València en la competició que la Xarxa Vives celebrarà a la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona, del 8 a l’11 d’abril de 2019.