Debat sobre el marc legal i ètic de l’eutanàsia en La Nau

  • 14 de novembre de 2016
 
Debat sobre el marc legal i ètic de l’eutanàsia

El Centre Cultural La Nau acull aquest dimarts, 15 de novembre, a les 19 hores, la taula redona ‘Marc legal i marc ètic del dret a morir amb dignitat’, que s’emmarca dins de la programació de Fòrum de Debats de la Universitat i que pretén contrastar diferents visions sobre el controvertit tema.

L’activitat, que tindrà lloc en les Aules Seminari (tercer pis), està organitzada junt amb l’Associació  Dret a Morir Dignament Comunitat Valenciana (DMD) i comptarà amb la participació del jutge i membre de l’Associació  Jutges per la Democràcia, Joaquim Bosch i pel metge i president de l’Associació Federal Dret a Morir Dignament (DMD), Luis Montes. L’acte estarà presentat i moderat pel periodista Alfons Àlvarez.

L’Associació DMD es defineix com una ‘entitat sense ànim de lucre fundada en 1984 que defensa la llibertat de tota persona a decidir el moment i forma de finalitzar la seua vida, especialment quan pateix una deterioració irreversible i un sofriment insuportable’. L’eutanàsia és legal a Europa als Països Baixos, Brussel·les i Luxemburg. A Espanya, tant l’eutanàsia com el suïcidi assistit estan penalitzats per l’article 143 del Codi Penal. 

Actualment la qüestió és especialment polèmica i s’ha instal·lat en el debat públic arran de l’aparició en diversos mitjans. Un dels espais que major repercussió ha tingut, el programa especial de ‘Salvados’, on el periodista Jordi Évole va entrevistar Carlos Martínez, un malalt d’ELA que va exposar la seua difícil situació i va donar la seua visió personal de l’assumpte.