La Delegació de Protecció de Dades informarà de les noves responsabilitats d'investigadors i investigadores en protecció de dades personals

  • Gabinet de Premsa
  • 17 d’octubre de 2019
 
Imatge al·legòrica de la protecció de dades.
Imatge al·legòrica de la protecció de dades.

La Delegació de Protecció de Dades de la Universitat de València ha organitzat sessions informatives als tres campus per a explicar les noves responsabilitats dels investigadors i de les investigadores en protecció de dades personals. Les sessions se celebraran els dies 21 d'octubre (Campus dels Tarongers), 22 (Campus de Blasco Ibáñez) i 29 (Campus de Burjassot/Paterna).

Recentment, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat la llista completa de fitxers de caràcter personal que, amb caràcter previ a la seua creació, requereixen de l'elaboració d'un “informe d'avaluació d'impacte”, com és el cas de fitxers que contenen dades de salut, genètics, biomètrics, de menors de 14 anys, víctimes de violència de gènere, subjectes vulnerables, big data… Llista completa clicant ací.

Per això, a partir de novembre s'implementarà el servei d'atenció i ajuda per a fitxers d'investigació sobre dades personals (dels quals s'exclouen, entre altres, els fitxers de dades anonimizats, els de persones jurídiques i els fitxers d'ús personal… però estan inclosos els fitxers “pseudonominizats”).

Donada la seua complexitat, s'ha organitzat una “sessió informativa” que es repetirà en els tres campus, per tal d’afavorir i facilitar l'assistència dels investigadors i de les investigadores i del personal d'administració i serveis que dirigeix o gestiona fitxers de dades de caràcter personal:

En concret, al Campus de Tarongers, el dilluns 21 d'octubre, a les 9 hores, en la Sala d'actes Gregori Maians; al Campus Blasco Ibáñez, el dimarts 22 d'octubre, a les 9 hores, a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina; i al Campus de Burjassot, el dimarts 29 d'octubre a les 9 hores en Sala Darwin.

En les sessions s'explicaran aquests fitxers, així com altres qüestions relacionades (la titularitat i responsabilitat en la gestió de fitxers o la “notificació de bretxes de seguretat” en fitxers d'investigació).

Arxivat en: Transparència
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies