El dibuixant Roberto García presenta a La Nau el còmic ‘Hernán Pérez del Pulgar, el de las hazañas’

  • 2 de desembre de 2019
 
Roberto García.
Roberto García.

Dissabte 30 de novembre, a les 12.30 hores, l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va acollir la presentació de ‘Hernán Pérez del Pulgar, el de las hazañas’, un còmic que relata la vida d’aquest personatge històric, un important militar andalús del segle XV. A l’acte va assistir el sevillà Roberto García, autor d’aquest còmic basat en la novel·la històrica de Marta Castro, titulada, al seu torn, 'El de las hazañas' (2016).

Hernán Pérez del Pulgar va nàixer a Ciudad Real el 1451 i va morir a Loja (Granada) el 1531. A causa de les seues conegudes gestes militars, Hernán va arribar a convertir-se en mite, tant és així que va ser esmentat en diversos romanços, en dites populars i en el llibre de Lope de Vega El cerco de Santa Fe.

Aquest personatge històric, que va ser una figura crucial en l’expulsió morisca, va ser sempre conegut per la seua valentia, la seua audàcia i la seua intel·ligència durant la guerra de conquesta del regne de Granada, una croada que el va fer mereixedor del títol de gentilhome dels Reis Catòlics, el 1481.

En aquest còmic, editat per Serendipia, Roberto García, graduat en Belles Arts a la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM), plasma al paper la vida de Pérez del Pulgar, un personatge històric que, malgrat els anys, encara segueix ocupant un espai important en la memòria col·lectiva del nostre país.