El divulgador Pere Puigdoménech reflexiona sobre els reptes que planteja alimentar una població mundial en augment

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 9 de novembre de 2020
 
Pere Puigdomènech.

Pere Puigdoménech, divulgador científic i guanyador del XXV Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General», que convoquen la Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira, amb la col·laboració d’Edicions Bromera, participa aquest dimarts 10 de novembre a las 19 hores en una conversa en línia amb la periodista Reis Juan sobre el seu llibre Exploracions pel planeta Menjar, on analitzarà els reptes que planteja alimentar una població mundial que no para d’augmentar.

El també president de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans participarà en directe en el cicle Jornades Culturals Explorant el planeta del menjar, amb motiu dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que es lliuraran aquest divendres 13 de novembre.

Aquesta conferència forma part de les activitats que es realitzen amb motiu de la Nit Mediterrània de les Investigadores, el pròxim 27 de novembre, un conjunt d’activitats de divulgació organitzades per les dotze entitats més representatives de la investigació i la divulgació científica a la Regió de Múrcia i la Comunitat Valenciana. L’acte també té el suport de la Fundació de la Comunitat Valenciana per al Foment d’Estudis Superiors i la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana.

Pere Puigdoménech i Rosell és doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Després d’una estada a l’Institut Max-Planck de Berlín, ingressà al CSIC l’any 1981. Ha dirigit l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona i el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CSIC-IRTA-UAB-UB) de Barcelona, aquest últim fins a 2013. És membre de l’Institut d’Estudis Catalans, de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, de l’Acadèmia Europea, d’EMBO i membre estranger de diverses acadèmies europees. També ha presidit la Societat Catalana de Biologia i el Comitè d’Ètica del CSIC. Ha rebut la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1992), el Premi Fundació Catalana per la Recerca (2000), el Premi de la COSCE de divulgació científica (2013) i el Premi Vicent Andrés i Estellés de Narrativa Científica (2006).

 

Enllaç a la retransmissió de la conferència:

https://www.youtube.com/watch?v=yCVNd1SYZOA
Imatges: