La doctora Marta Suárez rep el premi nacional AECA a la millor tesi de l’àrea d’Economia i ADE

 
Marta Suárez
Marta Suárez

La doctora Marta Suárez Varela-Maciá ha rebut ex aequo el premi AECA a la millor tesi en l’àrea d’Economia i Administració d’Empreses. Es tracta del premi d’investigació AECA- Premi Reial Acadèmia de Doctors d’Espanya en la convocatòria de 2018. Marta va defendre la seua tesi doctoral el passat gener en el Programa de Doctorat d’Economia Industrial de la Universitat de València, i va obtindre la qualificació d’excel·lent cum laude amb menció internacional. La tesi porta per títol ‘Essays in Applied Microeconomics on Water Resources Management’ i ha sigut dirigida pels professors del Departament d’Estructura Econòmica Andrés J. Picazo i Juan A. Máñez.

La tesi doctoral aborda una sèrie d'aspectes relacionats amb la gestió dels recursos hídrics i la provisió del servei urbà d'aigua a Espanya. En primer lloc, s'analitza l'efecte i adequació de certes polítiques tarifàries orientades a promoure un ús eficient de l'aigua. En segon lloc, s'estudia la influència de factors mediambientals, polítics i econòmics en els processos de fixació dels preus de l'aigua i la governança en la provisió del servei. Finalment, s'aborda la problemàtica relativa a la valoració i millora de l'eficiència en la gestió del servei urbà d'aigua. Les conclusions aconseguides en la tesi i les seues implicacions de política pública pretenen ser d'interés general per a una gran varietat d'entorns i contextos institucionals.

Arxivat en: Estudis , Tesi Doctoral
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies