Dolors Corella opta al Premi Nils Foss a l’Excel·lència per la seua investigació en Genòmica Nutricional

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 28 de setembre de 2018
 
Imagen de la noticia

La catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València Dolors Corella és finalista i opta al Premi Nils Foss a l’Excel·lència, dotat amb 100.000 euros. Segons l’organització, la investigadora, també directora de la Unitat de Recerca d’Epidemiologia Genètica i Molecular de la UV, ha contribuït àmpliament al camp de la Genòmica Nutricional els últims anys, tant en publicacions acadèmiques com amb l’aplicació de resultats en forma de patents.

Aquest premi ha sigut instituït en reconeixement a Nil Foss, enginyer civil danés (1928-2018) fundador de la companyia Foss, de solucions en qualitat alimentària. El Premi Nils Foss a l’Excel·lència, que es lliurarà al novembre, reconeix una científica o un científic amb una trajectòria internacional que haja demostrat un mínim de 10 anys d’excel·lent recerca innovadora en l’àrea d’alimentació i agricultura, i que aquest fet haja produït millores en la sostenibilitat, qualitat o seguretat de tecnologies analítiques.

Dolors Corella és finalista amb els investigadors Alejandro Cifuentes Gallego i Robert David Hall. Respecte a l’àrea de coneixement de la investigadora valenciana, l’entitat reconeix que la Genòmica Nutricional es pot convertir en una eina clau per al desenvolupament de noves dietes saludables i aliments funcionals, però requereix nous enfocaments que proporcionen informació sobre la resposta de l’individu a aliments específics. Segons la companyia, la científica valenciana ha aplicat la Genòmica Nutricional com a eina per dur a terme aquest tipus d’estudis i ha mostrat una aplicació innovadora de les tecnologies analítiques.

Per a rebre el Premi Nils Foss a l’Excel·lència, també és un avantatge si la persona nominada ha demostrat iniciativa empresarial en funció de la investigació duta a terme. De la dotació econòmica, almenys el 75% s’ha d’utilitzar per a futures investigacions.

 

Candidata

Dolors Corella Piquer és cap de grup del CIBEROBN des de 2006. Va iniciar la seua carrera investigadora biomèdica a l’Institut de Recerques Citològiques de València, on va centrar els seus treballs en la genòmica aplicada a la prevenció de malalties cardiometabòliques i es va especialitzar en l’estudi de les denominades interaccions gen-ambient. Entre els factors ambientals, va destacar la dieta, i ha sigut pionera, juntament amb José María Ordovás, en el desenvolupament de la Genòmica Nutricional.

Ha publicat més de 325 articles en revistes internacionals de gran impacte i ha dirigit més de 20 tesis doctorals. Actualment focalitza les seues recerques en la integració de òmiques juntament amb la nutrició i la gastronomia per a aportar una visió més holística de la salut.

 

Més informació sobre les persones candidates al Premi a l’Excel·lència Nils Foss: http://ir.uv.es/za0CXjX