Economia social, música o matemàtiques, en les conferències d’Unisocietat del mes de maig

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 30 d’abril de 2018
 
Economia social, música, història antiga o matemàtiques, en les conferències d’UNISOCIETAT del mes de maig
Conferència de la professora Pura Peris a Quart de Poblet el 18 d’abril.

Alzira, Massamagrell, Bétera, Ontinyent, Gandia, Requena, Benetússer, Quart de Poblet, Paterna, l’Eliana i Cullera acullen el mes de maig ponències sobre múltiples temàtiques. Aquesta activitat, gratuïta per a la societat, complementa al curs acadèmic d’Unisocietat i és d’accés lliure per a la resta de la ciutadania de cada municipi i el seu entorn.

El cicle de conferències d’Unisocietat, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, està organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb la col·laboració dels ajuntaments participants i el suport financer de Caixa Popular (en nou seus), Caixa Ontinyent (a la seu d’Ontinyent) i el Banc Santander (a Gandia).

Aquestes xarrades pluridisciplinàries impartides per docents de la Universitat són una mostra de l’àmplia varietat de disciplines i àrees científiques que arreplega la Universitat de València. “Es tracta d’una forma de transferir coneixement a la societat, de complementar la formació de l’estudiantat d’Unisocietat i d’animar la ciutadania a sumar-se a aquest programa universitari que compta en el present curs 2017-2018 amb més de mil cinc-cents estudiants repartits entre les onze seus”.

Onze conferències al territori durant el mes de maig

La primera conferència del mes de maig serà aquest dimecres dia 2. L’Ajuntament de Benetússer (Horta Sud) acollirà la ponència de Rafael Crespo (Departament d’Anàlisi Matemàtica) Matemàtiques per a vendre’s bé. Una mirada al món de la publicitat.

El 10 de maig, el Centre Cultural de Caixa Ontinyent (Vall d’Albaida) rebrà els professors María Jesús Perales i Jean Rwiyamilira (Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació), que oferiran la ponència Música i interculturalitat: la percussió ens acosta a Àfrica.

El 15 maig la Casa de la Cultura d’Alzira (Ribera Alta) serà l’escenari de la conferència de Teresa Savall (Economia Aplicada), qui tractarà L’agroecologia i els grups de consum. Reinventant l’economia social.

El dimecres 16 serà el torn de Gandia (Safor), Quart de Poblet (Horta Sud) i Bétera (Camp de Túria). La neuròloga Gema Mas i la neuropsicòloga Carmen Alabort estaran al Centre Internacional de Gandia on tractaran els Trastorns del control d’impulsos en la malaltia del Pàakinson. La professora Hortensia Rico (Microbiologia i Ecologia) estarà a la Casa de la Cultura de Quart de Poblet, on impartirà la ponència Microorganisme d’anar per casa. El mateix dia, els veïns de Bétera i voltants podran assistir a la conferència A mig camí entre Saguntum, Valentia i Edeta: la vila romana de l’Horta Vella a Bétera, que oferirà al Castell de Bétera el professor José Luis Jiménez (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga).

El dijous 17 serà el torn de Requena (Plana Utiel-Requena) i Massamagrell (Horta Nord). Paz Lloria (Dret Penal) estarà a l’Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena, on tractarà La ciberdelinqüència. El Centre Cultural de Massamagrell rebrà Gabriel Terol (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació), qui exposarà Occident i Orient: una curiosa relació.

El dimarts 22 de maig, la professora Isabel Rodríguez (Psicologia Social) oferirà la conferència L’estrés: enemic o aliat a l’Auditori Municipal de Cullera (Ribera Baixa).

El 24 maig, al Centre Social de Campament de Paterna (Horta Nord), tindrà lloc la conferència Envelliment actiu: com viure per a envellir millor, a càrrec del professor José Viña (Fisiologia).

Finalment, el 25 de maig, al Centre de Formació de Persones Adultes de l’Eliana (Camp de Túria), Yolanda Picó explicarà L’impacte dels fàrmacs en el medi ambient al Centre de Formació de Persones Adultes.