L’economista Álvaro Anchuelo explica a La Nau les claus per a entendre el Brexit

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 29 d’octubre de 2019
 
Imagen de la noticia

Dilluns 28 d’octubre a les 19 hores, l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València ha acollit la conferència titulada ‘Guia per a entendre el Brexit’, a càrrec del catedràtic en Economia Aplicada de la Universitat d’Alcalá de Henares, Álvaro Anchuelo.

Aquesta conferència, emmarcada en el cicle de debats ‘Les raons d’Europa’, està organitzada per l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives. En aquesta conferència en concret, també col·labora l’Acció Jean Monnet de la Comissió Europea.

En ‘Guia per a entendre el Brexit’, l’economista, professor i polític madrileny, que a més està especialitzat en economia de la Unió Europea, ha explicat les claus principals per a entendre el Brexit, aquest fenomen polític que acapara l’atenció de tots els mitjans de comunicació internacionals des de ja fa més de tres anys.

Álvaro Anchuelo ha abordat aquesta complexa temàtica des d’una perspectiva àmplia, idònia per a un públic no especialitzat en economia. L’economista i polític espanyol, que va estar en el Congrés dels Diputats representant al partit UPyD, ha examinat les peculiaritats històriques que han caracteritzat la relació al Regne Unit i la Unió Europea, a més d’analitzar l’acord d’eixida i els diferents elements que els componen.

En aquesta conferència, Anchuelo també ha revisat els diferents models de relació futura que podria haver-hi entre el Regne Unit i la UE-27, format aquest últim per l’acord de lliure comerç, la unió duanera o el mercat únic. En la seua ponència, el catedràtic de la Universitat d’Alcalá de Henares, també ha repassat els efectes del Brexit sobre l’economia espanyola, tant a nivell agregat com en els sectors concrets més afectats.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.