Emprenedoria, projecció internacional i professions emergents centren l’interès del Fòrum d’Ocupació de la Facultat de Dret

 
Inauguració del Fòrum de la Facultat de Dret

La cita amb el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria arribava el passat dia 3 d'abril a la Facultat de Dret. A través del servei UVocupació la Universitat dona un impuls a la inserció laboral i professional dels seus egressats i egressades, cumplint amb la seua missió formativa com a universitat pública i de foment d’una inserció professional de qualitat i amb garanties del seu alumnat.

La jornada ha començat amb una xerrada sobre diferents professions emergents vinculades amb les noves tecnologies i la manipulació de dades personals sensibles, a càrrec de diferents experts del camp de la ciberseguretat, la mediació o la protecció de dades. 

El matí continuava amb un espai dedicat a l’emprenedoria, vinculada amb l’ètica empresarial i la responsabilitat social, amb representants de l’Àrea d’Emprenedoria de la Universitat, del programa Motivem o professionals en Dret Mercantil. 

Els assistents també han pogut conéixer les perspectives professionals dins la Unió Europea en matèria de cooperació al desenvolupament i litigació internacional. Per a informar sobre les possibilitats de treball a Europa ha intervingut la responsable d’Europe Direct a València, Ana Enguídanos; el cap del servei de Relacions Internacionales de la Universitat, Carlos Pomer i representants de diferents serveis jurídics d’institucions europees.  Totes les xarrades han tingut lloc al Hall de la Facultat de Dret. A més, també s'ha pogut seguir en directe a través del web a la Sala de Graus.

Com ha explicat la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla, al Fòrum s’han abordat amb els diferents tallers i xarrares algunes de les professions que demanen perfils tècnics determinats, a més dels “skillbasics”, és a dir, el conjunt de capacitats i habilitats com el treball en equip, les exposicions públiques o el domini d’idiomes que amb la motivació i les ganes de formar part del teixit laboral completen les qualitats que han de tindre els demandants d’ocupació. “Aquest format individualitzat, segons les característiques i perfil dels estudis de la Facultat o centre on s’organitza, facilita i compagina les seues necessitats amb les dels empleadors”, ha matisat. 

Altra de les iniciatives que millors resultats estan donant en aquestes trobades entre estudiantat i món professional segons Quintanilla són les cites exprés o “speed networking” amb les empreses, un espai dedicat a conéixer a través d’una breu presentació de cadascuna les seues característiques i on els participants poden interaccionar amb representants d'aquestes empreses i conéixer millor els processos de selecció.

El Fòrum continuva de vesprada en diferents espais de la Facultat amb seminaris i ponències de caire més específic sobre oposicions i ocupació pública en Administració Pública, de Justícia, Tributària o Hisenda entre d’altres.

Els diferents experts que han participat en les anteriors trobades amb el Fòrum han assenyalat repetidament la importància de construir un perfil personal sòlid en les xarxes socials per a obtenir el major èxit possible en la recerca d’ocupació. Per això, i com ja és habitual en aquest nou format dels fòrums, UVocupació disposa d’un estand amb el seu equip d’orientadores i tècniques d’ocupació que ofereix a l'estudiantat la possibilitat de revisar els seus currículums i marques personals a través dels seus tallers exprés. També hi han estat presents una trentena d’empreses i institucions amb els seus estands al centre.

Empreses Participants

El Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Dret ha comptat amb el patrocini de Valènciactiva, la regidoria d’Ocupació i Emprenedoria de l’Ajuntament de València, Labora, l’Ilustre Colegio de Abogados de Valencia, els despatxos professionals Gómez-Acebo&Pombo, Uría Menéndez, Garrigues i Broseta; les multinacionals Bricomart, Deloitte, Nationale Nederlanden, Hipoges Iberia,  a més de la participació d’Adams Formación, Agencia Estatal de Administración Tributaria, Aquaservice, Asociación de Asesores Fiscales, Brandsen Tourgot, Cef Levante, Centre d'Idiomes de la UV, Colegio Profesional de Mediadores de Seguros de Valencia, Cruz Roja Española, Cuatrecasas, Enterprise Rent a Car, Europe Direct Comunitat Valenciana, Fundación de Estudios Bursátiles y Financieros, Fundación Universidad Empresa de la UV – ADEIT, Plug and Play Platform Spain, Primark, PwC, Torrecid i Travelingua.

Arxivat en: UVocupació
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies