Es busquen mentors

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 28 de gener de 2019
 
aula mentors

El Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) de la Universitat de València comença la inscripció de la vuitena edició del programa de mentoria Entreiguals. Aquesta és una proposta oberta a tots els estudiants de grau de la Universitat de València amb ganes de formar part de l’equip de mentoria i acompanyar els estudiants de nou accés o els estudiant incoming en la seua incorporació a la Universitat en el curs 2019-2020.

Entreiguals té com a objectius prioritaris reduir l’abandonament dels estudis, millorar el rendiment acadèmic, potenciar la participació social i política en l’àmbit universitari i promoure processos d’autonomia i d’autogestió.

La tasca que fan els mentors permet que un gran nombre d’estudiants de primer curs i incoming s’inicien en la dinàmica universitària d’una manera senzilla i se’ls ajuda a entendre l’engranatge que fa funcionar la institució.

Per poder desenvolupar el treball de mentoria els estudiants inscrits en el programa reben unes sessions de formació i el reconeixement de 3 crèdits ECTS per participació en activitats universitàries.

Des que es va implantar aquesta iniciativa de mentoria a la Universitat de València el 2012 el nombre d’estudiants que s’han decidit a fer-se mentors no ha parat de créixer. Actualment són 617 els universitaris mentors que aquest curs s’han decidit per posar la seua experiència com a universitaris al servei dels nouvinguts.

El programa compta amb la implicació de les facultats d’Economia, de Dret, de Química, de Física, de Ciències Biològiques, de Farmàcia, de Fisioteràpia, de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, de Psicologia, de Filologia, Traducció i Comunicació, de Filosofia i Ciències de l’Educació, de Geografia i Història, de Medicina i Odontologia, d’Infermeria i Podologia, de Ciències Matemàtiques, de Ciències Socials i de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. Els equips de coordinació i els tutors de cada centre col·laboren juntament amb el Servei d’Informació i Dinamització dels Estudiants (Sedi), des d’on s’organitza la iniciativa.

Fins al 17 de febrer de 2019 estarà obert el termini d'inscripció  en www.uv.es/mentors