Es lliuren els Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació – 18a edició

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 22 de desembre de 2021
 
Guardonats i finalistes en els Premis UV d’Escriptura de Creació junt a la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, i el Delegat d’Estudiants, Manuel González. / Miguel Lorenzo
Guardonats i finalistes en els Premis UV d’Escriptura de Creació junt a la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, i el Delegat d’Estudiants, Manuel González. / Miguel Lorenzo

Dimarts 21 de desembre es va celebrar el lliurament de la 18a edició dels Premis Universitat de València d’Escriptura de Creació amb la presentació de les obres guardonades al Paranimf del Centre Cultural La Nau.

L’acte de lliurament va estar conduït per Manuel González, Delegat d’Estudiants, qui va destacar que l’acte servia per “celebrar la participació dels estudiants”, un dels interessos fonamentals de la Delegació. Per la seua part, la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, agraí el treball dels jurats i la col·laboració de tots els serveis i vicerectorats implicats que fan possible que any rere any se celebren els Premis UV d’Escriptura, un certamen consolidat que va per la 18a edició.

D’entre els 109 originals presentats, s’enduen guardó Marc Caballer Galcerá, estudiant d’Estudis Hispànics, en la modalitat de Poesia en valencià, per Cor i Carrer; Miguel Arche López, estudiant de Filologia Clàssica, en la modalitat de Poesia en castellà, per de la muela, el juicio; Maria Saiz Raimundo, estudiant del doctorat en Llegües, Literatures i Cultures i les seues Aplicacions, en la modalitat de Narrativa en valencià, per l’obra Si Déu vol; Mar Colomer Calleja, estudiant d’Estudis Hispànics, en la modalitat de Narrativa en castellà, per Solo diez minutos; Óscar Palomares Navarro, estudiant del programa de doctorat en Història de l’Art, en la modalitat de Teatre, per Allò que passa mentre passa la vida; i Silvia Mares García, estudiant de Comunicació Audiovisual, en la modalitat de Guió de curtmetratge, per En recuerdo de Lupi.

Han quedat finalistes: Héctor Sansano, en la modalitat de Poesia en valencià, per Vora el canyís; Eva Mira Alepuz, en Poesia en castellà, per Lengua de esfinge; Santiago Ruiz Tamarit, en Narrativa en castellà, amb l’obra Lengua de esfinge; Nicolás Aranda Robayna, en Teatre, per Un rincón del universo; i Irene Brun Juan, en Guió de curtmetratge, per Florir.

Abans de donar per finalitzat l’acte de lliurament, es va projectar el curt Pasando Teruel, obra de Lucia Fernández Latorre, guanyadora de la modalitat de curtmetratge de l’edició dels Premis UV 2020.

Els Premis UV d’Escriptura de Creació tenen com a objectiu promocionar i reconèixer la creació literària entre l’estudiantat universitari. Poden optar estudiants de totes les universitats valencianes. Cada obra guardonada té una dotació econòmica de 1.000 euros, a més de la publicació en paper per Edicions 96, en el cas de les modalitats de narrativa i poesia, i per Colección Teatro Siglo XXI, en la modalitat de teatre. En Guió de curtmetratge, l’obra no s’edita però es reben 2.000 euros per a dur a terme la seua producció.

Els jurats de la 18a edició del certamen han estat formats per Joan Deusa Dalmau i Aina Garcia-Carbó, en Poesia en valencià; Sergio Adillo Rufo, Mar Benegas Ortiz i Purificació Garcia Mascarell, en Poesia en castellà; Anna Lis Giménez, Adrià Martí-Badia i Marc Senabre Camarasa, en Narrativa en valencià; Ignacio Larraz Mayordomo, María Amparo Montaner Montava i Esther Tauroni Bernabeu, en Narrativa en castellà; María Gaviña Costero, María José Miralles Esteve i Begoña Tena Moya, en Teatre, i Anna Juesas García, Dora Martí Requena i Begoña Soler Ochando, en Guió de curtmetratge.

El certamen està impulsat pel Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius i la Delegació d’Estudiants i organitzat pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració de les Aules de Literatura, de Poesia, d’Arts Escèniques i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Esport, la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Edicions 96 i la Colección Teatro Siglo XXI.