Escena Erasmus presenta el projecte europeu Erasmus+ Scene Network a Marburg

  • 8 de juny de 2017
 
Escena Erasmus

El passat dia 6 de juny es va presentar a la Universitat de Marburg (Alemanya) el projecte europeu Erasmus+ Scene Network. Aquest projecte en xarxa està integrat per la Universitat Philipps de Marburg, la Universitat de Pàdua i la Fundació General de la Universitat de València, a més de la companyia de teatre CRIT.

El projecte pretén posar en valor les seus locals d'Escena Erasmus organitzades en aquestes tres ciutats i aprofitar el potencial creatiu de la comunitat  Erasmus i dels estudiants locals  per realitzar un procés de treball sobre la didàctica del teatre en grups multiculturals, la reflexió constant de l'Europa actual a través de les dramatúrgies i la intervenció artística d'integració d'altres cultures diverses a les europees. 

Erasmus+ Scene Network presenta un calendari de treball de dos cursos acadèmics. En aquest primer curs acadèmic s'han realitzat les trobades transnacionals de València i de  Marburg, on s'ha dissenyat el manual de treball per a la futura xarxa Erasmus Scene Network i on s'han  establert les diferents línies artístiques i de gestió que es conclouran l’any vinent en una gran trobada cultural internacional a la ciutat de València. 

A l'acte, hi van assistir: el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Súria, la directora de l'Oficina de Relacions Internacionals de la Universitat de Marburg, Christina Böhle, la delegada del rector per a la Promoció de les Arts Escèniques de la Universitat de Pàdua, Caterina Barone, els directors de la companyia de teatre CRIT, Anna Marí, Daniel Tormo i Josep Valero, i els coordinadors de la seu Dramarasmus Marburg, Matthias Hauk i Romy Semler.

Cristóbal Suria, gerent de la  Fundació General de la Universitat de València, capdavantera d'aquesta acció Erasmus+, va recordar que aquest projecte “va ser el millor puntuat de tots els que es van presentar a la convocatòria espanyola del 2016”. I va valorar molt positivament l'oportunitat que ofereix en l'àmbit de la  creació escènica, “per les seues capacitats de cohesionar les seus locals d'Escena Erasmus ja existents als  països representats i perquè serà capaç de reflexionar de  manera pràctica sobre les noves realitats europees que viuen a hores d’ara les nostres societats”,  en referència a l'objectiu d'implicar en les produccions artístiques diferents ONG dedicades a l'àmbit dels drets humans.

La trobada de Marburg continuarà fins aquest divendres. No solament s’hi traçaran les línies mestres del projecte per a l'any que ve sinó que es promocionarà el projecte Escena Erasmus entre el col·lectiu universitari a través de tallers i  trobades amb els professors de València, Marburg i Pàdua. La propera trobada transnacional es farà a la ciutat de Pàdua el pròxim mes de setembre.