L’escola de Futbol Cadira de Rodes Elèctriques de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat venç el Power Chair d’Alacant

  • Servei d'Esports
  • 3 de juliol de 2018
 
Els jugadors de futbol en cadira de rodes elèctriques.
Els jugadors de futbol en cadira de rodes elèctriques.

El Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València va acollir el passat 30 de juny el partit amistós de futbol en cadira de rodes elèctriques entre l’escola de Futbol Cadira de Rodes Elèctriques (FSRE) de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València i el Club Furia de Power Chair d’Alacant en el qual es va imposar l’equip de la Càtedra.

La trobada va suposar una excel·lent oportunitat per a poder contrastar el nivell d’entrenament, ja que era la primera ocasió en aquest curs en la qual l’escola de la Càtedra es mesurava a un equip rival. A més, l’experiència demostrada per algun dels integrants d’aquesta escola en la modalitat d’hoquei, juntament amb el nivell tàctic de l’equip i algunes intervencions a nivell individual, els va permetre obtindre la victòria.

La posada en marxa d’aquesta iniciativa va evidenciar l’excel·lent nivell de joc de tots dos equips i la recent incorporació d’algunes persones a la pràctica esportiva, un dels objectius que persegueix la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València. 

El Futbol Cadira Rodes Elèctriques (FSRE) és un esport específic per a persones amb discapacitat severa. Per les característiques de l’esport, permet jugar i divertir-se des de les primeres sessions. Es juga amb una pilota de 33 centímetres de diàmetre, el triple que una pilota de futbol convencional, i es col·loca un para-xocs metàl·lic o de plàstic a les cadires per a colpejar la pilota. El camp té entre 25 i 30 metres de longitud i de 14 a 18 metres d’amplària.

La Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València té com a objectiu el foment de l’estudi, la recerca, els hàbits saludables i el debat sobre l’esport adaptat, així com la transferència de coneixement a les empreses i a la societat civil. També promou els estudis reglats (màster o uns altres), l’organització de seminaris, cursos, conferències i la convocatòria de beques, premis i concursos, tots ells relacionats amb l’esport adaptat.

Més informació: