L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria organitza una jornada sobre Intel·ligència Artificial

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 21 de juny de 2019
 
Imagen de la noticia

El Laboratori d’Anàlisi de Dades Intel·ligent (Intelligent Data Analysis Laboratory, IDAL) de la Universitat de València ha organitzat aquest dimecres 26 la jornada Intel·ligència Artificial. Un canvi disruptiu. Aquesta serveix de presentació de la Càtedra Universitat-Empresa, signada per l’empresa Baleària i la institució acadèmica, i el seu eix són els aspectes econòmics, productius, socials i humans de l’aplicació de la IA.

La jornada serà inaugurada per Mavi Mestre, rectora de la Universitat de València, i per Adolfo Utor, president de Baleària. La trobada inclourà una xarrada del professor Emilio Soria sobre Intel·ligència Artificial. També taules redones sobre l’aplicació d’aquestes tècniques en Medicina (amb les empreses QIBIM, el grup d’investigació IDAL i l’empresa Santa Bàrbara Health), en la Indústria (Capgemini, Everis i Tinámica); i en l’empresa (Plexus, BME, Management Solutions i Orange). A més, la jornada també inclourà una taula sobre people analytics (amb CEPSA, Telefónica i Naturgy).

“Si hi ha una tecnologia que promet ser disruptiva, és la Intel·ligència Artificial. En l’última revolució industrial substituírem la nostra capacitat de fer treball manual per màquines i, amb aquestes tecnologies, podrem anar substituint, de manera gradual, la nostra capacitat de prendre decisions i fer treballs cognitius per algorismes que estaran basats en aquestes tecnologies. Això suposa grans reptes que cal superar, així com grans oportunitats de negoci que, en les èpoques de canvi, són aprofitades per aquells que veuen les potencialitats de les noves tecnologies abans que ningú”, han destacat des de l’organització de l’esdeveniment.

 

Inscripció i programa de la jornada:

https://idal.uv.es/IA_2019/