L’escriptor Santiago Posteguillo i l’investigador Juan Ferré, entre els guardonats en els Premis Universitat-Societat

  • 3 de novembre de 2016
 
Premis Universitat-Societat

L’escriptor Santiago Posteguillo, l’investigador Juan Ferre i el Col·legi Major Sant Joan de Ribera han sigut alguns dels guardonats en la XXI edició dels Premis Universitat-Societat, que organitza el Consell Social de la Universitat de València. L’objectiu dels guardons és reconèixer la tasca d’estudiants, investigadors i docents de la Universitat de València, així com agrair a les entitats la seua col·laboració amb aquesta institució.

Els premis s’organitzen en quatre grans modalitats: Recerca i Desenvolupament, Trajectòria de col·laboració Universitat de València, Alumni Plus i Premis a l’Excel·lència Docent Consell Social.

Santiago Posteguillo, autor de destacables obres com ‘Africanus, el hijo del cónsul’, ‘Las legiones malditas’ i ‘La traición de Roma’, ha sigut premiat en la modalitat Alummi Plus, que reconeix l’excel·lència professional acadèmica de l’escriptor que va estudiar en la institució pública valenciana. Posteguillo és llicenciat i doctor Europeu per la Universitat de València, i actualment professor en la Universitat Jaume I de Castelló.

El premi ‘Recerca i Desenvolupament’ reconeix les accions i projectes de col·laboració en R+D entre grups o equips de la Universitat de València i empreses, entitats o institucions, dels quals resulte l’establiment d’una relació de cooperació model. En aquest cas, l’investigador Juan Ferré Manzanero, del Departament de Genètica de la Universitat de València, és el guardonat per la seua col·laboració des de 2003 amb l’empresa Bayer Cropscience. La col·laboració s’ha centrat en la fabricació de pesticides i altres productes agroquímics per a aconseguir bioinsecticides no agressius amb el medi ambient per al control de plagues.

El Col·legi Major Sant Joan de Ribera ha sigut la institució guardonada en la categoria ‘Trajectòria de Col·laboració Universitat de València’. Fundat en 1916, col·labora amb la Universitat de València des del seu inici fa just 100 anys. Per ell han passat personalitats destacades en l’àmbit de la ciència, de les humanitats, de les arts i de la cultura. Així mateix, aquest organisme ha becat a molts dels estudiants de la Universitat de València i ha allotjat a professors visitants i estudiants de doctorat.

Idees innovadores i l'excel·lència acadèmica

El premi ‘Alumni Plus’ està també dirigit a reconèixer l'aportació d'idees i projectes innovadors dels estudiants en l'àmbit de la col·laboració universitat-societat. En aquesta edició aquests guardons han recaigut en els estudiants Diana Paricio Andrés i Rubén Gregori Bou.

Finalment, els premis a l'Excel·lència Docent, promoguts pel Consell Social de la Universitat de València i la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, estan dirigits a reconèixer la labor docent del professorat de la institució pública educativa. Enguany han recaigut en els professors Leopoldo Forner (Departament d’Estomatologia), Mercedes Gumbau, (Departament d'Anàlisi Econòmica), Francisco Javier Jiménez Fortea, (Departament de Dret Administratiu i Dret Processal), Vicent Martínez (Departament d’Astronomia i Astrofísica), i Mª Dolores Mas (Departament de Dret Civil).

Més informació: http://www.uv.es/consellsocial