Especialistes en Dret analitzen en ‘Trump contra Twitter’ la regulació de les plataformes online

  • Gabinet de Premsa
  • 3 de juny de 2020
 
Cartell del debat
Cartell del debat

Amb el títol ‘Trum contra Twitter. Regulació de les plataformes online i llibertat d’expressió als EUA i Europa’ especialistes en Dret han participat en un debat en Webinar este dijous 4 de juny a les 17 hores.

La Universitat de València, amb la Plataforma per a la Llibertat d’Informació (PDLI), ha organitzat l’activitat en què han participat Miguel del Fresno (sociòleg i professor de la UNED); Margarita Robles (professora de la Universitat de Granada); Joan Barata (jurista expert en llibertat d'expressió i membre de la PDLI i de Stanford CIS i assessor de diversos organismes internacionals), Lorenzo Cotino (catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, i coordinador de la Xarxa www.derechotics.com), Carlos Sánchez (director legal de la PDLI, advocat expert en tecnologia en Bufet Almeida), Marta Timón (lletrada del Tribunal Suprem) i Yolanda Quintana (periodista i secretària general de la PDLI).

La regulació de les xarxes socials i de les plataformes d'Internet és un dels escenaris on la llibertat d'expressió està hui en joc. Qüestions com la seua responsabilitat en la difusió de determinats continguts nocius i qui i com ha de controlar i evitar-ho es troben en el centre d'un debat que no està tancat ni jurídica ni políticament.

Precisament, en el pla polític, aquesta tensió saltava esta setmana a l'actualitat internacional després de la decisió de Donald Trump de firmar una ordre executiva per a limitar la immunitat de les xarxes socials pels comentaris dels seus usuaris després que Twitter etiquetara com a dubtosos uns missatges del president.

Per a analitzar tot açò, s'ha celebrat un debat online que s'ha pogut seguir:

Accés en webinar en Blackboard (no necessita instal·lació)

https://eu.bbcollab.com/guest/17a4af63280c4c7792bd8d9d746a25e1

Per a seguir en directe via Youtube:

https://youtu.be/Cnp3O9k05EU

 

Més informació:

Imatges: