Especialistes en Dret Internacional Humanitari aborden els conflictes i la mobilitat forçada

  • Institut de Drets Humans
  • 24 de novembre de 2019
 
Cartell de les jornades.
Cartell de les jornades.

Els dies 25 i 26 de novembre se celebra la trenta-unena edició de les Jornades de Dret Internacional Humanitari, que enguany porten per títol ‘Conflictes armats, mobilitat forçada i exigències de responsabilitat en un món desestabilitzat’.

Les jornades, que tindran lloc en el saló de graus de la Facultat de Dret (Campus dels Tarongers), seran inaugurades pel degà del centre, Javier Palao, i per la directora de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (IDH-UV), Consuelo Ramón, a les 10:30 hores. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

La conferència inaugural serà a càrrec de Luis Pérez-Prat Durbán, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla, i porta per títol ‘La destrucción intencional de patrimonio cultural. De los Budas de Bamiyán a Palmira’. Valentín Bou Franch, catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de València, pronunciarà la conferència de clausura amb el títol de ‘La encrucijada entre los Derechos Humanos y el Derecho Internacional Humanitario en los estados de emergencia’.

Les jornades se celebren en el marc dels projectes d’investigació ‘Seguridad internacional y europea: de la prevención de conflictos armados a las estrategias para la construcción de una ciudadanía inclusiva y plural’ (PROMETEO/2018/156)  i ‘Prioridades de la revisión estratégica de la política europea y global de seguridad. El test de la presencia de colectivos de riesgo y la seguridad preventiva’ (DER2017-86861-R), cofinançat amb fons FEDER. L’activitat ha sigut subvencionada per la Generalitat Valenciana (Programa Prometeu per a Grups d’Investigació d’Excel·lència) i la Facultat de Dret de la Universitat de València.
 

Més informació: