Especialistes parlen en la Universitat sobre els contaminants emergents en l’Albufera

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de desembre de 2019
 
Imatge del Cartell
Imatge del Cartell

Especialistes de diferents àmbits han parlat aquest dijous 12 de desembre en la Facultat de Farmàcia sobre els contaminants emergents (drogues, detergents, fàrmacs...) en el Parc Natural de l’Albufera. En la jornada, que començava a les 9 hores en el Saló de Graus del centre, han participat les investigadores Yolanda Picó i Eugenia Gimeno; i els investigadors Damià Barceló, Vicente Andreu, Juan Antonio Pascual i Julián Campo.

Els contaminants emergents (fàrmacs, compostos perfluorats, detergents, additius, drogues d’abús, nanomaterials, microplàstics, metalls traça) presents en aigües constitueixen una empremta específica de la pressió que l’activitat humana exerceix sobre els ecosistemes. L’objectiu de l’encontre és exposar els problemes que comporta la presència d’aquests contaminants en el medi ambient; parlar del mètode d’anàlisi, indicadors i en el seu consum; presentar la investigació actual en aquest camp, i l’intercanvi de coneixements entre diferents disciplines.

L’encontre s’emmarca dins de les Jornades de Divulgació programades en el marc del projecte Antropocen@. Està organitzat pel Grup d’Investigació en Seguretat Alimentària i Medi Ambiental de la Universitat de València (SAMA-UV) i el Departament de Qualitat Ambiental i Sòls del Centre d’Investigacions sobre Desertificació-CIDE (CSIC-UVEG-GV).

La jornada estava dirigida a persones interessades en les problemàtiques del medi ambient. Per a poder assistir calia haver-se inscrit prèviament i aquesta inscripció era gratuïta.

 

Més informació: