Ester Alba, nova vicerectora de Cultura i Esports

  • Gabinet de la Rectora
  • 30 de desembre de 2020
 
Ester Alba, nova vicerectora de Cultura i Esports

La rectora de la Universitat de València ha nomenat a la professora d’Història de l’Art Ester Alba Pagán com a nova vicerectora de Cultura i Esports. Es converteix, així, en la primera dona en ocupar aquest vicerectorat a la Universitat de València.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha nomenat a la professora titular del Departament d’Història de l’Art Ester Alba Pagán com a nova vicerectora de Cultura i Esports de la Universitat.                     

Ester Alba (València, març de 1974) era, fins el moment del seu nomenament, Directora del Servei de Cultura Universitaria de la Universitat de València, a més de codirectora de l’Arxiu Valencià del Disseny.

La seua trajectòria internacional se centra en els estudis museològics, les indústries culturals i creatives, el turisme i la tecnologia. Investigadora principal del projecte europeu SILKNOW, vinculat a la Ruta de la Seda, és codirectora de dos màsters de la Universitat.

Guardonada amb els premis Comtessa Maria de Luna (2019) i Igualtat (2020), va ser degana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València (2012-2018) i membre del Consell Social de la Universitat de València i del Consell Rector de l’IVAM.

La nova vicerectora substitueix el catedràtic de Sociologia de la Universitat, Dr. Antonio Ariño Villarroya, qui va presentar la seua renúncia a aquest càrrec acadèmic el passat dia 23 de desembre, després que el Consell de Govern aprovara, el dia 22, la constitució de La Nau, actual Centre Cultural de la Universitat de València, com a Museu. Es completa així l’estructura de futur de l’àrea cultural de la Universitat, articulada a través d’un nou Servei de Cultura Universitària que reuneix les àrees cultural i d’extensió universitària.

Antonio Ariño (Allepuz, Terol, gener de 1953) ha estat vicerector de Cultura i Esports de la Universitat de València al llarg dels darrers tres períodes rectorals, tant amb la rectora Mª Vicenta Mestre com en els dos mandats del rector Esteban Morcillo, en els quals ocupà també la responsabilitat de les polítiques d’igualtat.

Prèviament havia estat vicerector d’Estudis i Organització Acadèmica i, després, de Convergència Europea i Qualitat, i també de Planificació i Igualtat en els dos períodes de govern del rector Francisco Tomás Vert.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha agraït els serveis prestats pel prof. Ariño en la seua dilatada trajectòria en el govern universitari i ha destacat l’impuls a la cultura als centres que aportarà la prof. Alba al front d’aquest important vicerectorat de la Universitat.