L’estrena de ‘París, anys 60’, l’últim text dels germans Sirera, tanca el 25 aniversari del grup de teatre de la Universitat i obri Serenates

  • 24 de juny de 2016
 
Cartell de l'espectacle.

Assaig, el grup de teatre de la Universitat de València, posa el punt final a les celebracions del seu 25 aniversari amb la presentació de l’espectacle ‘París, anys 60’, la darrera obra teatral que va escriure el desaparegut Josep Lluís Sirera junt al seu germà Rodolf. Serà aquest divendres, 24 de juny, a les 22:30 hores. L’estrena obri la programació del Festival Serenates, i celebra així mateix la Nit de Sant Joan.

Per a Rodolf Sirera “París, anys 60 és un recorregut, de vegades nostàlgic, i d’altres divertit, del que fou el nostre pas per la Universitat de València, durant uns anys en què somiàvem amb una llibertat que només podia concebre’s fora d’Espanya”. I afegeix “el que jo no podia saber és que aquesta era l’última obra que anava a escriure amb el meu germà”.

A l’espectacle es combina l’humor d’un text fresc i dinàmic i el rock dels anys 60 en directe amb el grup de rock valencià ‘Incompetència’. Vint i set actors i actrius que ja han estat en altres produccions del grup de teatre defensen diferents personatges de l’època, l’equip de direcció el conformen Pep Llopis a la música i Pep Sanchis i Carles Montoliu en la direcció escènica.

Per a la producció de l’espectacle han col·laborat els alumnes de l’assignatura d’escultura efímera de la Facultat de Belles Arts i els alumnes dels graus professionals d l’IES de la Marxadella i del Cabanyal en les especialitats de disseny de vestuari i maquillatge i perruqueria.

L’espectacle es podrà veure al Claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València aquest 24 de juny a les 22:30 hores. Les entrades per al dia 24 de juny es poden adquirir a la tenda de la Universitat de València al preu de tres euros.

Clausura del 25 Aniversari d’Assaig-Grup de Teatre de la Universitat de València

Durant tot aquest curs acadèmic, Assaig ha realitzat sis cursos monogràfics i ha produït les reposicions de quatre dels espectacles més important i premiats de la seua història: ‘Per Sant Lluc’, ‘El dia que Bertolt Brecht va morir a Finlàndia’, ‘Les dones de Sade’ i ‘Parelles de fet, de fet parelles’. A més s’ha editat un llibre-catàleg fent història del quart de segle d’una de les formacions universitàries teatrals més importants del panorama espanyol.

Per al seu director Pep Sanchis “aquesta celebració ha servit per a fer balanç de 25 anys d’intensa activitat escènica i recuperar vincles amb tots els alumnes que han passat per les nostres produccions, molts d’ells i a hores d’ara, professionals de les arts escèniques valencianes”. Per a Sanchis “la commemoració dels 25 anys ens ha obligat a mirar darrere i escriure la història d’uns dels grups teatrals universitaris més consolidats de l’Estat espanyol”.

Arxivat en: Dansa , Arts escèniques