L’estudiant de doctorat Abraham Cerveró rep el premi Besst Award al millor projecte de tesi doctoral

  • Gabinet de Premsa
  • 10 d’octubre de 2018
 
Abraham Cerveró
Abraham Cerveró

L’estudiant Abraham Cerveró ha rebut en Bèlgica el premi Besst Award, al millor projecte de tesi doctoral, que lliura l’Escola de Recerca del grup SIG Writing de la xarxa internacional EARLI (European Association for Research on Learning and Instruction). Cerveró desenvolupa la tesi en el Doctorat en Didàctiques Específiques de la Universitat de València.

La presentació guardonada comprenia el projecte de recerca doctoral i els resultats preliminars i ha sigut avaluada en funció de la  rellevància de la investigació, la seua qualitat, la presentació pública i el seu caràcter innovador. L’encontre va tindre lloc enguany en Gant (Bèlgica) a finals d’agost.

Aquest projecte està codirigit per les professores Ángela Gómez i Anna Devís del grup de recerca ‘Coneixement Didàctic del Contingut de Professorat’ (CDC), coordinat pel professor Vicent Sanjosé de la Facultat de Magisteri, i està adscrit al programa de doctorat en Didàctiques Específiques de la esmentada Facultat.

La tesi aborda un estudi de caire quantitatiu i qualitatiu de les estratègies metacognitives utilitzades durant el procés de revisió d'un escrit en mestres en formació inicial. Es compara el que es fa en la llengua materna amb el que es fa en anglés (com a llengua estrangera) i es compara amb el que fan especialistes.

L'Escola de Recerca suposava l'avantsala del congrés SIG Writing que s'ha celebrat a la Universiteit Antwerpen (Universitat d’Amberes) i on han participat els investigadors i les investigadores internacionals més prominents en la recerca sobre processos d'escriptura, i on també s’ha presentat una comunicació sobre aquest projecte de tesi.