L’estudiant de la Universitat Héctor Cabrera aconsegueix el rècord del món i la plata en el Mundial Paralímpic

  • Servei d'Esports
  • 21 de novembre de 2019
 
Héctor Cabrera (a la dreta) amb el seu entrenador, Juanvi Escolano.
Héctor Cabrera (a la dreta) amb el seu entrenador, Juanvi Escolano.

El valencià Héctor Cabrera va llançar la javelina fins a la medalla de plata en el Mundial d’Atletisme Paralímpic de Dubai i, a més, el rècord del món de la seua categoria, la F12.

“L’objectiu era traure plata per als Jocs i revalidar el nostre rècord del món, o siga, que… millor impossible, no?”. Aquestes són les paraules d’Héctor Cabrera, estudiant de la Universitat de València , ja a Espanya després de la seva participació en el Campionat del Món d’Atletisme Paralímpic de Dubai.

Héctor Cabrera, de 25 anys i nascut a Oliva, es va penjar la medalla de plata en el llançament de javelina categoria F12 (esportistes amb deficiència visual) amb un llançament de 64,89 metres. L’atleta oliver va competir contra altres llançadors de major capacitat visual que ell, ja que el campió va ser l’iranià Behzad Azizi, d’una categoria superior (F13), que va aconseguir l’or amb una marca de 65,04 metres. Això explica que Cabrera aconseguís un rècord mundial en la seua categoria, la F12. 

Li preguntem pel seu entrenador Juanvi Escolano, volem saber quin missatge li diria si el tinguera davant. Cabrera, amb la seua resposta, ens fa viatjar al moment en què va acabar la seua participació en el Mundial: “El primer que em va dir el meu entrenador va ser: has estat a 15 cm de l’or!” Cabrera afegeix quines van ser les seues per a Escolano: “El treball està molt ben fet i l’any que ve anem a Tòquio.”

Cabrera arribava al Mundial en un gran estat de forma i amb perspectives de lluitar per una medalla. El ja subcampió del món ho confirma: “Sabíem que havíem treballat molt bé i que els entrenaments estaven eixint extremadament bé, que arribàvem en el millor estat de forma i en el millor estat tècnic, així que tot era qüestió de competir bé, estar tranquils i gaudir de la competició, i així va ser.”

Els campionats d’Europa, el test pels JJOO de Tòquio

La marca aconseguida li ha donat el passaport per participar en els Jocs de Tòquio 2020. Abans, però, Cabrera s’enfrontarà al Campionat d’Europa, “que ens va bé perquè arriba en època de competició”, i com indica, serà el “test previ als Jocs”.  

La medalla de plata se suma a l’extens palmarès de l’estudiant de la UV, amb una medalla d’or en els Europeus de Berlín (2018), medallista de bronze en el Mundial de Londres de 2017 i un diploma paralímpic a Rio de Janeiro on va ser cinquè.