Estudiantat de batxillerat format a la Universitat de València, premiat en la fase estatal de l’Olimpíada de Física

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 30 d’abril de 2019
 
Estudiantat format per la Universitat de València que ha participat en la fase nacional de l’Olimpíada de Física.
Estudiantat format per la Universitat de València que ha participat en la fase nacional de l’Olimpíada de Física.

Donato Manuel Jiménez, Paloma del Hierro i Raúl Martínez, que estudien batxillerat i han rebut formació en Física a la Universitat de València, han obtingut una medalla d’or, una de bronze i una menció d’honor, respectivament, en la fase nacional de l’Olimpíada de Física, celebrada entre el 25 i el 28 d’abril a Salamanca.

A més, Donato Manuel Jiménez participarà en la fase iberoamericana de la competició, la qual tindrà lloc a El Salvador. Les sis persones formades en Física a la Universitat que acudiren a la competició en la seua fase estatal estudien a l’IES Vicente Gandia de Villanueva de Castellón (Donato Manuel Jiménez Benetó), IES Faustí Barberá d’Alaquàs (Ana Isabel Garrigues Navarro), Colegio Martí Sorolla II de València (Paloma del Hierro Jiménez), Centro Educativo Gençana de Godella (Carlos Valero García), IES Sedaví (Raúl Martínez Pavón) i Colegio Pío XII de València (Alejandro Atienza Vicedo).

L’Olimpíada de Física és una competició de caràcter internacional en què participa alumnat d’ensenyament secundari de nombrosos països i que organitza la Real Societat Espanyola de Física (RSEF) en la seua fase estatal. La Universitat de València (UV) –a través de la Facultat de Física i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat– així com la Universitat Politècnica de València (UPV), s’han encarregat de la fase local de la competició, la qual va consistir en una prova escrita de problemes i exercicis de Física que es va dur a terme el 21 de febrer i els premis de la qual es van lliurar el 28 de febrer.

 

Més informaciówww.uv.es/fisica i www.uv.es/incorporaciouv