Estudiantat de doctorat en estudis medievals organitza unes jornades amb la seua recerca sobre la Corona d’Aragó

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 18 de gener de 2022
 
L’equip de treball IDEM (Investigadors Doctorands en Estudis Medievals) de la Universitat de València.  
L’equip de treball IDEM (Investigadors Doctorands en Estudis Medievals) de la Universitat de València.  

L’equip de treball IDEM (Investigadors Doctorands en Estudis Medievals) de la Universitat de València organitza a partir d’aquest dimecres 19 el Taller d’Investigació en Estudis Medievals (TIEM), unes jornades on s’analitzaran diverses temàtiques al voltant de l’edat mitjana a la Corona d’Aragó i els territoris veïns. La primera conferència, L’estudi de la indústria armera a la Barcelona baixmedieval: metodologia i fonts d’una recerca en curs, és de Pere Badia (Universitat de Barcelona).

Totes les conferències seran a la Sala de Juntes del Departament d’Història Medieval de la Universitat de València, a les 11.30 hores, i tenen l’objectiu de divulgar els treballs i fomentar el debat i l’intercanvi entre el personal investigador en formació o ja doctor.

IDEM nasqué al Departament d’Història Medieval de la Universitat de València i fou instituïda amb l’objectiu de donar a conéixer les recerques que els joves i les joves medievalistes duen a terme. El grup, a través del taller d’investigació en estudis medievals, organitza dos tipus de sessions al llarg de l’any. Una amb la intervenció d’estudiantat de doctorat, o ja doctor o doctora, que comparteix el seu tema d’investigació, i una segona, amb graduades i graduats o estudiantat de màster, que comparteixen el seu TFG o TFM.

Les pròximes activitats previstes seran Investigar la identitat col·lectiva medieval i moderna: el cas de Catalunya, de Cristian Palomo (Universitat Jaume I), l’11 de febrer; i La investigación de las órdenes militares medievales: el caso del Hospital en Navarra entre 1435 y 1487, de Miguel Ángel Arrondo (Universitat de Navarra). També, L’arquitectura hidràulica en pedra picada en temps del gòtic tardà valencià, de Cristian Pardo (Universitat de València), el 28 de març; i Pràctiques performatives i devocionals de l’orde de Sant Jaume a Barcelona: la comunitat femenina del Monestir de Jonqueres. Origen, continuïtats i canvis (XIII-XVI), de Begoña Pons (Universitat de Barcelona), el 20 d’abril.

 

Més informació sobre TIEM: https://www.facebook.com/tiemuv

Imatges: