Estudiants d’alt rendiment acadèmic participen en la 9a edició de Ciència ARA

  • Gabinet de Premsa
  • 17 de juliol de 2019
 
Un moment de la sessions.

Més de 50 estudiants d’alt rendiment acadèmic estan participant en la 9a edició de Ciència ARA, organitzada per la Delegació per a la Incorporació a la Universitat de València. Els participants són de primer i segon de Batxillerat.

Ciència ARA és un programa d’activitats científiques dirigides a l’estudiantat de secundària d’alt rendiment acadèmic i orientat al seu enriquiment curricular i al desenvolupament de les seues capacitats. Actualment, l’oferta dels centres de la UV és per a estudiants de batxillerat en les modalitats de Ciències, de Ciències de la Salut i d’Enginyeria. 

Els participants tindran l’oportunitat de realitzar activitats a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV), a la Facultat de Farmàcia, a la Facultat de Química, a l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio), i en diverses instal·lacions del Servei Central de Suport a la Investigació Experimental (SCSIE) com “l’Hivernacle”, la “Planta d’Aquaris” i la “Unitat d’Espectroscòpia Atòmica i Molecular”. 

Dimarts 16 de juliol, a la Sala de Graus de la Facultat de Farmàcia els estudiants van ser rebuts, en un acte de benvinguda, per la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, i la delegada de la rectora per a la Incorporació a la Universitat, María José Lorente. També van assistir a l’acte el professorat responsable de les activitats en els diferents centres i/o serveis: Vicente Cerverón i Julio Martos de l’ETSE, Hortensia Rico (Fac. Farmàcia), Mª Teresa Picher (Fac. Químiques), Emilia Matallana (I2SysBio) i Juan J. Borrás, Lucas Cabrera, Cristina Navajo i Salomé Laredo de l’SCSIE. 

Les pràctiques que els estudiants podran realitzar durant aquesta setmana inclouen l’estudi dels microorganismes que acompanyen l’individu al llarg de la seua vida, tècniques aplicades en microbiologia clínica, química forense i la seua aplicació en recerca criminalística. Podran conèixer què és l’espectroscòpia atòmica i molecular i la seua utilitat en la determinació qualitativa i quantitativa de substàncies. També podran aprendre a mantenir peixos en grans aquaris i a investigar amb aquests, així com mantenir cultius en un hivernacle intel·ligent. En Ciència ARA també es treballarà amb bases de dades per conèixer les possibilitats que ofereixen en l’organització i la gestió, en l’anàlisi i l’explotació. A més, i mitjançant un mòdul de Robot Lego, s’implementarà un sistema de monitoratge i registre de diverses magnituds físiques per a control d’un procés. Finalment, alguns estudiants tindran l’oportunitat d’incorporar-se a un grup de recerca per a conèixer l’activitat diària en un laboratori. Totes les activitats es desenvoluparan al Campus Burjassot-Paterna. 

El programa de Ciència ARA es podrà ampliar en funció de la demanda dels centres de batxillerat i/o de la mateixa oferta dels centres de la Universitat de València.
 

Més informació: