Els estudiants de l'ESO i batxillerat debaten sobre les fronteres entre països

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 11 de febrer de 2019
 
Participants lliga debat
Participants en la Lliga de Debat de secundària i batxillerat 2017

Del 13 al 16 de febrer, el Sedi organitza la Lliga de Debat de secundària i batxillerat a la Universitat de València, una competició impulsada per la Xarxa Vives d’Universitats que té la col·laboració de la Federació Escola Valenciana. Enguany, participaran 85 estudiants que han de debatre sobre la següent qüestió «Calen les fronteres entre països?».

La Lliga de Debat de secundària i batxillerat és una competició entre equips que debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat es configura com un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra fent servir el valencià com a llengua vehicular.

Els equips que competiran en aquesta edició 2019 són els següents: IES Enrique Tierno Galván (Montcada), La Nostra Escola Comarcal (Picassent), IES Guadassuar, Col·legi Mare de Deu Olivar II (Alaquàs), IES Josep Segrelles (Albaida), IES la Foia (Ibi), Florida Secundària (Catarroja), Escola La Masia (Museros), IES Porçons (Aielo de Malferit), Col·legi Maria Auxiliadora (Algemesí), Escola Les Carolines (Picassent), IES Isabel de Villena (València), IES Abastos (València), Col·legi Nuestra Señora de Fàtima (València), IES Sant Vicent Ferrer (Algemesí), IES Josep de Ribera (Xàtiva) i l’IES Ramon Llull (València). La participació en aquest edició amb aquests 17 equips és una de les altes de les edicions celebrades a la Universitat de València.

El jurat que avaluarà les intervencions dels joves estudiants està integrat per: Carme Gregori, professora del Departament de Filologia Catalana; José Antonio García, professor del Departament de Filosofia del Dret i Política; Raquel Vanyó, professora del Departament de Dret Internacional; Pilar García Vidal, professora de Didàctica de la Llengua i la Literatura i pels membres d’Escola Valenciana Nelson Seguí, Paulina Ribera i Vicent Moreno

La final de la fase local tindrà lloc dissabte 16 de febrer, a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural la Nau, i l’equip que isca guanyador anirà en representació de la Universitat de València a la fase final de la Lliga, que se celebrarà a la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona, del 3 al 5 d’abril de 2019.