Els estudis d’Enginyeria a la Universitat de València celebren el seu 25 aniversari

  • Gabinet de la Rectora
  • 11 de febrer de 2019
 
ETSE

La Universitat de València celebra els 25 anys de la creació dels estudis d’Enginyeria a la Universitat de València. Amb aquest motiu s'ha realitzat un acte de commemoració al Saló d’actes Joan Pelechano de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV) situat al Campus de Burjassot.

L'acte ha estat presidit per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, acompanyada per la directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV), Paula Marzal, el director del departament d'Enginyeria Química, Antoni Vicent Orchillés, el director del departament d'Enginyeria Electrònica, Enrique Sanchis, i la directora del departament d'Informàtica, Silvia Rueda

A més, l'acte ha comptat amb el professor i antic director de l'Escola, Vicente Cerverón, qui ha fet un recorregut per la història tant de les enginyeries a la Universitat com de la pròpia ETSE. També han assistit nombroses autoritats universitàries com vicerectors, degans, delegats de la rectora i directors de departaments.

A les seues paraules la rectora ha recordat que la Universitat ve ‘d’una llarga tradició en l’enginyeria química, iniciada el 1949 amb la Càtedra de Química Tècnica de la UV’. A més, Mestre ha destacat la gran rellevància que té la ETSE en l’actualitat tant a nivell acadèmic com de recerca i transferència al teixit productiu, 'resultats fabulosos que tenen el seu origen tant en la tasca de les generacions precursores que feren possible les enginyeries com de l’actual equip directiu de l’Escola'. 

‘Un total de 118 contractes d’I+D+i subscrits amb empreses i organitzacions del sector privat productiu en un any evidencien també el dinamisme d’una relació entre l’ETSE i el teixit productiu que té també la seua dimensió docent: 189 empreses formen part d’un programa de pràctiques externes que assoleix les 700 pràctiques el passat curs. Aquestes són algunes de les dades que avalen l’èxit de la ETSE’, ha asseverat la rectora.

Per la seua part, la directora Paula Marzal ha agraït a la Universitat el suport a l'ETSE 'per dotar a les enginyeries d'un millor espai com són aquestes instal·lacions inaugurades al 2011'. 'Agrair també al professorat pel seu esforç i motivació que han fet créixer les enginyeries, al personal d'administració i serveis que permet que l'Escola funcione cada dia i als alumnes que han confiat i confien el seu futur en nosaltres, sense oblidar la gran col·laboració que tenim amb els col·legis professionals i les empreses a través de les nombroses càtedres amb les que treballem', ha afirmat Marzal.

La Universitat de València reuneix les seues titulacions i els seus especialistes en enginyeria en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, situada en el campus de Burjassot-Paterna. En total, s’ofereixen set graus: grau en Enginyeria Química, grau en Enginyeria Electrònica Industrial, grau en Enginyeria Electrònica de Telecomunicació, grau en Enginyeria Telemàtica, grau en Enginyeria Informàtica, grau en Enginyeria Multimèdia i grau en Ciència de Dades. L'ETSE-UV també oferta diversos títols de màster oficials així com títols propis d'especialització professional en diversos camps de l'enginyeria.

Arxivat en: Estudis