Eugenio Coronado, Doctor Honoris Causa per la Universidade de Lisboa

  • Parc Científic
  • 17 d’octubre de 2019
 
E. Coronado, després del nomenament

La Universidade de Lisboa (ULisboa) acaba de nomenar ‘Doctor Honoris causa’ Eugenio Coronado, catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat de València i director de l'Institut de Ciència Molecular (ICMol). El seu nomenament ha sigut impulsat per l'Institut Superior Tècnic de Lisboa (Portugal).

Eugenio Coronado és un dels químics espanyols més influents del panorama científic internacional, amb al voltant de 600 publicacions i un índex H de 83. La seua carrera sempre s'ha caracteritzat per una alta interdisciplinarietat i impacte en la química, la física i la ciència dels materials. Coronado ha estat a l'avantguarda del Magnetisme Molecular durant els últims 25 anys, amb contribucions fonamentals en el disseny químic, caracterització física i modelatge teòric de nanoimans moleculars i materials multifuncionals. Dirigeix dues ERC AdG en Espintrònica Molecular i materials 2D. La seua rellevància va més enllà del Magnetisme Molecular, tot destacant en les àrees de Química de Polioxometalat, Conductors Moleculars i Superconductors, Electrònica Molecular i, més recentment, Espintrònica Molecular, Computació Quàntica (Molècules Magnètiques com Qubits) i materials 2D.

Coronado realitza la major part del seu treball a l'Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València, en el Parc Científic, centre que dirigeix des de la seua creació en el 2000. A més d'atresorar guardons com el Premi Rei Jaume I, el Premi Nacional de Química, el Premi Nacional Rei Joan Carles I i, més recentment, la Medalla de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) en 2019.

El nomenament ha tingut lloc aquest dilluns 14 d'octubre en l'Institut Superior Tècnic de la Universidade de Lisboa.