Europa finança dues Càtedres Jean Monnet a la Universitat de València

  • Gabinet de Premsa
  • 13 d’octubre de 2017
 
Valentín Bou, Santiago Ibáñez.
Valentín Bou, Santiago Ibáñez.

L’Agència Executiva de Cultura, Educació i Audiovisuals (EACEA) de la Unió Europea ha concedit dues Càtedres Jean Monnet a professors de la Universitat de València. Es tracta de Valentín Bou Franch, del Departament de Dret Internacional, i Santiago Ibáñez Marsilla, del Departament de Dret Financer. Cada càtedra estarà finançada amb 50.000 euros per al desenvolupament d’activitats de docència, recerca i difusió.

El Programa Jean Monnet està promogut per la Comissió Europea i gestionat per l’Agència Executiva de Cultura, Educació i Audiovisuals per tal de facilitar el desenvolupament d’activitats acadèmiques relacionades amb la integració europea, l’estudi de la construcció de l’Europa comunitària i el desenvolupament institucional, polític, econòmic i social europeu.

La Càtedra Jean Monnet sobre Règim Duaner Europeu, del professor Santiago Ibáñez, pretén aprofundir en la legislació duanera europea amb el desenvolupament d’un programa de postgrau, l’organització d’esdeveniments de difusió i de la recerca a través de la publicació d’una anàlisi profunda de la nova legislació duanera de la UE.

La Càtedra Jean Monnet sobre Reptes Actuals per al Respecte Intern i la Promoció Externa dels Valors Europeus, del professor Valentín Bou, combina ensenyament, debat i recerca, a més de promoure l’excel·lència entre l’estudiantat i professionals amb coneixement sobre els temes rellevants de la UE.

Santiago Ibáñez Marsilla és expert en Dret Duaner. Oma-Picard, la Comissió Europea, Europeaid, Usaid o Europäische Rechtsakademie es troben entre les organitzacions internacionals que han confiat en el seu coneixement. És autor de més de cinquanta publicacions en matèria duanera, va rebre el Premi Idea-Ciències Socials 2008 i el Premi d’Excel·lència Docent 2015. Dirigeix el Diploma de Postgrau en Dret duaner de la UE, que va ser seleccionat per la Comissió Europea com a Mòdul Jean Monnet.

Valentín Bou Franch és catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals a la Universitat de València i titular d'aquesta Càtedra Jean Monnet concedida per la Unió Europea en règim de concurrència competitiva a nivell mundial. Les seues principals línies de recerca han sigut el règim jurídic de l’Antàrtida i de l’Oceà Austral, Dret Internacional del Mar, Dret Internacional del Medi Ambient, procediments de solució de les controvèrsies internacionals, protecció internacional del patrimoni cultural, Dret de la Unió Europea, Dret Internacional Penal i Dret Internacional dels Drets Humans.