L’exministre d’Indústria, Miguel Sebastián, imparteix una conferència sobre Espanya i l’eurozona a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 2 d’abril de 2019
 
Imagen de la noticia

L’exministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián Gascón, va impartir la conferència ‘Espanya en l’euro: un balanç de 20 anys’ l'1 d’abril, a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau a les 19 hores en el cicle ‘Les raons d’Europa’.

En el debat, Sebastián va analitzar la situació d’Espanya des que es va integrar en l’euro. L’economista va exposar un balanç macroeconòmic dels vint anys de presència d’Espanya dins de l’euro i va incloure na comparativa amb altres països. 

Miguel Sebastián Gascón és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid  (UCM) i doctor en Economia per la Universitat de Minnesota (EUA). Ha estat director adjunt de la revista Moneda y Crédito i actualment és professor titular d’Anàlisi econòmica de la UCM i conseller dominical d’Indra. Ha treballat en el Ministeri d’Economia i Hisenda, en el Servei d’Estudis del BBVA i ha estat membre del consell editorial d’Expansión. Ha col·laborat en diversos diaris com 20 minutos o El independiente i és soci fundador de la plataforma per a l’impuls de cotxes elèctrics. De la seua trajectòria en la vida política, cal destacar que va ser ministre d’Indústria, Turisme i Comerç des de 2008 fins a 2011 amb el govern del PSOE.

Aquest acte, emmarcat en el cicle ‘Les raons d’Europa’, està organitzat per l’Escola  Europea de Pensament Lluís Vives juntament amb el Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València; i amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

L’Escola  Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència; Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut  Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.