Les exposicions de la Universitat sobre Festes i Patrimoni arriben a Algemesí i Xàtiva

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 16 de gener de 2018
 
Les exposicions de la Universitat sobre Festes i Patrimoni arriben a Algemesí i Xàtiva
Els veïns d’Algemesí visiten l’exposició ‘Les Festes Tradicionals del Territori Valencià’

La mostra ‘Les Festes Tradicionals del Territori Valencià’ es pot visitar des del passat 12 de gener fins al 20 de febrer al Museu de la Festa d’Algemesí. Per la seua banda, ‘El Patrimoni Cultural Valencià’ estarà oberta al públic des de dimecres 17 de gener fins al 17 de febrer a la Sala de les Columnes de la Casa de Cultura de Xàtiva.

Ambdues mostres són una iniciativa del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i es materialitzen gràcies al patrocini de Caixa Popular i la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. Aquestes exposicions tenen com a objectiu acostar als ciutadans i ciutadanes el patrimoni festiu, així com la riquesa historicocultural i el patrimoni natural, cultural, musical, artístic, audiovisual… del nostre territori.

Les Festes Tradicionals del Territori Valencià

L’exposició Les Festes Tradicionals del Territori Valencià tracta de divulgar el patrimoni festiu a través de textos explicatius, mapes i material gràfic cedit per diversos ajuntaments, institucions i associacions. Els textos que acompanyen els trenta-quatre panells han estat elaborats per l’equip tècnic de la Unitat de Suport d’aquest vicerectorat a partir dels quatre volums de la publicació Calendari de Festes de la Comunitat Valenciana, un projecte dirigit en el seu moment per Antonio Ariño i Vicente L. Salavert (Universitat de València).

La col·lecció arriba a Algemesí (Ribera Alta) després d’haver recorregut Alaquàs, Requena, Ontinyent, Gandia, Benetússer i Bunyol, posteriorment continuarà el seu recorregut itinerant per les comarques amb el propòsit de mostrar el patrimoni festiu de què disposa el territori valencià. En concret, una vegada finalitzada la seua estada al Museu de la Festa d’Algemesí el 20 de febrer, s’exposarà a l’Eliana i a Cullera.

El Patrimoni Cultural Valencià

Els trenta-sis panells que conformen la mostra El Patrimoni Cultural Valencià contenen mapes, material gràfic i textos explicatius redactats per més d’una vintena d’especialistes de la Universitat de València en disciplines variades, com ara la història, l’arqueologia, la sociologia, la geografia o l’art. L’exposició, que abasta la riquesa del patrimoni valencià des d’una perspectiva multidisciplinària i plural, té com a punt de partida l’Atles del Patrimoni Cultural Valencià publicat el 2010.

La col·lecció ha estat exposada fins ara a Alaquàs, Ademús, Aiora, Llíria, Gandia i Torrent. Després de la seua estada a la Casa de la Cultura de Xàtiva (la Costera), on romandrà fins al 17 de febrer, la mostra continuarà exhibint-se per capitals comarcals amb l’objectiu d’aproximar a la societat el patrimoni cultural valencià. Les properes destinacions, en concret, seran Sagunt, Alzira i Requena.