L’expresidenta de l’Assemblea General de Nacions Unides oferirà una conferència a La Nau de la Universitat de València

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 18 d’octubre de 2019
 
Imagen de la noticia

María Fernanda Espinosa, presidenta de l’Assemblea General de Nacions Unides entre setembre de 2018 i 2019, va oferir una conferència aquest dijous, dia 17 d’octubre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’acte es va inscriu en les activitats de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives i va estar organitzat conjuntament amb CEMAS-Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible.

La conferència, que va portar per títol ‘Passeig pel sublim i el macabre. Un any com a presidenta de l’Assemblea General de Nacions Unides’, va tenir lloc al Paranimf, a les 19 hores. L’acte va estar presentat per Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esport de la Universitat de València, i Vicente Domingo, director de CEMAS.  

María Fernanda Espinosa ha sigut presidenta del 73 període de sessions de l’Assemblea General de Nacions Unides entre 2018 i 2019. És una política, diplomàtica, defensora de drets i poeta equatoriana que té més de vint anys d’experiència en l’àmbit internacional, en temes multilaterals i negociacions internacionals en els àmbits de pau, seguretat, defensa, drets humans, biodiversitat, canvi climàtic, pobles indígenes, igualtat de gènere, drets dels joves, entre altres.

Va realitzar estudis en Geografia Ambiental a la Universitat de Rutgers, màster en Ciències Socials i Estudis Amazònics i postgrau en Antropologia i Ciències Polítiques de la FLACSO. Ha sigut ministra de Defensa, de Relacions Exteriors i Mobilitat Humana, de Patrimoni i ambaixadora davant l’ONU a Nova York i Ginebra. Ha publicat més de 30 articles acadèmics, diversos llibres de poesia i poemes en més de 20 antologies.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.