L’exrector Esteban Morcillo nomenat fill adoptiu d’Ontinyent

  • Gabinet de la Rectora
  • 22 de març de 2019
 
Esteban Morcillo

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha lliurat el títol de fill adoptiu d’Ontinyent a l’antic rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, en un acte celebrat a la Sala Gomis de la localitat de la Vall d’Albaida.

Amb aquesta distinció, aprovada per l’Ajuntament d’Ontinyent el passat mes de novembre, es vol reconèixer el treball que Esteban Morcillo va realitzar per a impulsar el Campus Universitari d’Ontinyent, on durant el seu mandat es varen ampliar les titulacions acadèmiques i es posaren en marxa programes com la Universitat de Tardor, Unisocietat i la Càtedra InnovatiOnt.

A les seues paraules, Esteban Morcillo ha destacat la important contribució de l’Ajuntament i Caixa Ontinyent, ‘sense els quals no haguera estat possible el Campus d¡Ontinyent’. Tanmateix, l’antic rector Morcillo ha assenyalat que entén ‘aquest reconeixement com el de tots els rectors, Consells de Direcció, consells de Govern i Claustres de la Universitat, dels seus equips deganals i de direcció, perquè sense el seu suport no haguera estat possible fer realitat aquest Campus que hui en dia gaudim, tant en termes d’infraestructures com en termes de titulacions’.

Al seu torn de paraula, la rectora Mª Vicenta Mestre ha definit a Morcillo com ‘un home renaixentista per la diversitat i intensitat dels seus interessos científics i culturals, un rector que ha estat brillant en temps de complexitat i al qual vostès honoren amb sobrada raó i jo admire’. A més, Mestre ha destacat el compromís de l’exrector Esteban Morcillo amb la universitat pública, ‘compromís reflectit en la important inversió realitzada al Campus d’Ontinyent, molt difícil per les dificultats financeres que hem travessat i que continuem travessant, i que és el fruit de la seua implicació i d’un important procés de diàleg i de debat fins assolir el consens de ser presents a Ontinyent’.

A l’acte també han estat present el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell i el rector precedent a Esteban Morcillo en la institució acadèmica, Francisco Tomás, i el director del Campus d’Ontinyent, José Cantó.

A més, no han volgut faltar a aquest nomenament molts dels membres del Consell de Direcció de la Universitat, com la secretària general Mª Elena Olmos, la vicerector d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, el vicerector d’Investigació, Carlos Hermenegildo, el vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Ernest Cano, i el gerent de la Universitat, Juan Vicente Climent, així com el degà de la Facultat d’Infermeria i Podologia, Antoni Merelles, i el degà de Medicina i Odontologia, Javier Chorro.

Altres autoritats destacades varen ser antics membres dels equips rectorals de Morcillo, l’exsecretària general Mª José Añón i l’exvicerector d’Economia i Infraestructures, Juan Luis Gandia. També va assistir l’actual alcaldessa d’Anna i presidenta de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, Pilar Sarrión, i els antics alcaldes d’Ontinyent Manuel Reguard, Rafael Portero i Lina Insa.

El lliurament del títol de fill adoptiu i el pin de la ciutat a Esteban Morcillo coincideix amb el 20 aniversari de la creació del Campus d’Ontinyent, que inicialment va obrir al curs 1998/1999 amb la diplomatura de Ciències Empresarials. En l’actualitat, el Campus d’Ontinyent ofereix quatre titulacions: grau en Administració i Direcció d'Empreses, grau en mestre en Educació Infantil, grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i grau en Infermeria.

Durant el període d’Esteban Morcillo al rectorat de la Universitat de València, aquesta va invertir tres milions d'euros al nou edifici del Campus d'Ontinuyent, als que s'afegien posteriorment altres 1'5 milions per a l'adequació del soterrani i la rehabilitació de les façanes de l'antic Lluís Vives. Amb la concessió del títol, es reforça el vincle de Morcillo amb Ontinyent després que en 2004, a la Universitat de València, se li atorgara la Medalla d'Or de la Ciutat. 

Imatges: