La Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport acull l'exposició ‘Territori valencià, territori runner’

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 14 de desembre de 2018
 
Imagen de la noticia

La inauguració és el divendres 14 en el hall de la FCAFE, on es podrà visitar fins al 14 de gener, moment en el qual la mostra continuarà el seu recorregut itinerant pels municipis valencians. Els 32 panells que formen l'exposició posen de manifest la creixent importància social, econòmica i cultural del fenomen running a la Comunitat Valenciana.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, en col·laboració amb la Direcció general d'Esports de la Generalitat Valenciana i Caixa Popular presenta de nou l'exposició ‘Territori valencià, territori runner’. L'acte d'inauguració és el divendres dia 14 en el hall de la FCAFE amb la presència del vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el degà de FCAFE, Salvador Plana; el director de Relacions Institucionals de Caixa Popular, Paco Alós; i el comissari de la mostra, el professor Víctor Agulló.

En aquesta exposició han participat 48 autors, la majoria són docents i investigadors/as de la Universitat de València, però també signen els panells atletes, historiadors esportius, entrenadors o periodistes, tots ells especialistes en running. Aquesta nombrosa participació imprimeix a l'exposició un caràcter multidisciplinari i polièdric, la qual cosa permet que s'aborde el fenomen del running des d'una àmplia varietat d'òptiques com la salut, fisiologia, qualitat de vida, nutrició, prevenció de lesions, psicologia, etc.

La mostra Territori valencià, territori runner realitza una “radiografia acurada i científica de la situació actual del running, de les seues capacitats i reptes de futur”, assegura el comissari Víctor Agulló, professor de Departament de Sociologia i Antropologia social, UV.

“La Universitat de València ratifica una vegada més el seu compromís amb la societat valenciana participant en un projecte acadèmic en el qual s'aborda l'esport del running des de diverses perspectives acadèmiques, amb una meta comuna, la transferència de coneixement i de valors en l'escenari territorial valencià”, ha subratllat el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla. La mostra ha sigut exposada en diversos municipis de la geografia valenciana, coincidint freqüentment amb alguna carrera popular del calendari oficial del running valencià. La primera exposició es va inaugurar en la Ciutat de les Arts i les Ciències.